7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Hükümete sert eleştiri

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı ve Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak için memleketi Elazığ'a geldi. Konuşmasında hükümeti eleştiren Ağar, "Bu iktidara milletin tanıdığı kadar şans tanırız" dedi.

DYP Genel Başkanı Ağar, Elazığ'da bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunduktan sonra, Elazığ Öğretmen Evi Önü Dinlenme Alanı'nın açılışında yaptığı konuşmada hükümeti sert bir dille eleştirdi. Ağar konuşmasında şunları söyledi: "Bu iktidarın diktacı, millete tepeden bakan bakış açısını, işçiyi küçümseyen, memuru yok farzeden, köylüye 'Gözünü toprak doyursun', çiftçiye 'Seni mi besleyeceğiz?' diyen anlayışını bizim gibi bazıları da gördü.Yolumuz zordu ve Türk siyasetini yıllardan beri çürütmüş olan alışkanlıkları ortadan kaldırmak gibi bir mecburiyetimiz vardı. Türkiye'de ezilen insanların önünü tıkayan, çilekeş insanları yok farzeden, kamu kaynaklarından istifade ederek Türkiye'de siyaset yoluyla zenginleşen bir asalak sınıfı yok etme mecburiyetimiz vardı. O yolda devam ediyoruz."

Ağar, geçen belediye seçimlerinde bir çok insanın, bir yandan kendi davalarının inançsızlığı içerisinde olduklarını ileri sürerken, diğer yandan baskı, zulüm, devletin her türlü imkanını kullandıklarını ve Türkiye'nin her yerinde baskı yaptıklarını da iddia etti. DYP Lideri, "Bu insanlar kimine tayin, kimine sürgün, kimine vergi memuru, kimine maliye müfettişi, kimine tehditle 'Ya oyunuzu verirsiniz ya da yolunuzu yapmayız. Size makine göndermeyiz, onu yaparız, bunu yaparız' dediler" diyerek seçim sistemindeki aksaklıklardan bahsetti.

Mehmet Ağar daha sonra, Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde TPAO Tesisleri'nde gerçekleştirilen Hazar Gölü Mavi Bayrak Şenliği'ne katıldı. Solist olarak sanatçı Türkü ve Fatih Kısaparmak'ın katıldığı şenliklerde vatandaşlar gönüllerince eğlenerek halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 14:01:12
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 15:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mir-i Aşiret IP: 81.213.202.xxx Tarih : 8.08.2005 03:48:52
Eninde sonunda meclistesiniz! Türkiye de Elaziz de arkanızda...