6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Kutan: Terörün tırmanması tesadüf değil

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, partisinin il kongresine katılmak ve bazı ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla Elazığ'a geldi. Kutan, düzenlediği basın toplantısında Kuzey Irak'taki terör gruplarını Amerika'nın desteklediğini söyleyerek, "Son günlerde tırmanan olayların arkasında AB ülkeleri ve bütün bu bölgeleri karıştıran İngiltere var" dedi.

Partisinin yarın yapılacak il kongresine katılmak üzere Elazığ'a gelen SP Genel Başkan Vekili Kutan, Mustafa Temizer Parkı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Kutan, batının emperyalist güçlerinin, Ortadoğu'da siyasi ve ekonomik yönden bağımsız hale gelmiş bir Türkiye'yi kendi menfaatlerine aykırı gördüğünü belirterek, "Adamların bütün hedefi Türkiye'yi işsiz bırakmak, halkını aç bırakmak ve borcun içinde boğuşur hale getirmektir. Türkiye'de oynanan oyun budur. Amerika stratejik ortağımızmış. ABD'lilere sormak lazım. Müdahalelerle Irak'ı bütünüyle kontrol altına aldınız. Gerekçelerden bir tanesi de 'Biz dünyada terörün kökünü kazıyacağız' idi. Ama Kuzey Irak'ta teröristler var. Türkiye aleyhine faaliyette bulunuyor. Madem terörle mücadele edecektin, niye onlara müdahalede bulunmuyorsun? 'Bu Irak yönetiminin işidir' diyorlar. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de 'Aman Amerika buradan gitmesin, giderse Türkiye buraya gelir' diyor. Demek istiyor ki, bütün güç ABD'linin elindedir. Niçin? Terör gruplarını Amerika destekliyor. Türkiye'ye karşı silah olarak kullanıyor bunları. Tesadüfen olan şeyler değil bunlar" diye konuştu.

AK Parti iktidarının AB'ye girme uğruna her türlü tavizi verdiğini iddia eden Kutan, "Bazı gerçekleri gördüğünüzde anlayacaksınız ki, AB Türkiye'yi kendi arasına almayacaktır. Adamların politikaları bellidir. AB kapısına şimdi gitmezseniz kapıdan içeride almayacaklar. Ama kapıdan uzaklaşmanıza da müsaade etmeyecekler. Önümüzdeki pazar günü Almanya'nın yeni başbakanı olacak olan Angela Merkel ne diyor? Bana sorarsanız en dürüst konuşmayı bu hanımefendi yaptı. Merkel 'Türkiye'yi aldatıyorlar, dürüst davranmıyorlar. Türkiye'yi AB'ye almayacaklar, oyalıyorlar. Türkiye'ye yakışan imtiyazlı ortaklıktır. Türkiye'nin AB'ye girmesini istemiyoruz' diyor" şeklinde konuştu.

Olayların arkasında AB ülkelerinin olduğunu savunan Kutan, "Son günlerde tırmanan olayların arkasında emperyalist güçler var. Amerika var. AB ülkeleri var. İsrail var ve bütün bu bölgeleri karıştıran İngiltere var. Bütün bu gerçekleri görmek lazım. Hedef Türkiye'yi bölmek, parçalamaktır. Halkımız bu teşebbüse taviz vermeyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:14:47
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 14:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?