7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Hakeme büyük tepki

Elazığspor'da başkan Mustafa Yıldız, dün oynanan Uşakspor maçının hakemi Çağatay Şahan'a tepki göstererek, ''Hakemin, Uşakspor'a uşaklık yapmasına hiç gerek yoktu'' dedi..

Mustafa Yıldız, yaklaşık 18 aydır görevde olduklarını hatırlatarak, bu sezon aldıkları farklı mağlubiyetler, kendi sahalarında puan kaybetmeleri ve çok ciddi hatalar yapmalarına rağmen hakemler hakkında konuşmadıklarını kaydetti.

Türk futbolunun kalkınması ve bölge insanını Türk sporuna kazandırmak adına yaptıkları emeklerin bazı kesimler tarafından görmezden gelindiğini savunan Yıldız, emeklerinin masa başında çalındığını öne sürdü.

Uşakspor maçı hakkında değerlendirmeler yapan Yıldız, ''Uşakspor'u tebrik ediyoruz. Yönetim kurulu olarak kendilerini en iyi şekilde yolcu ettik, ancak maçın hakemi Çağatay Şahan'ın Uşakspor'a uşaklık yapmasına hiç gerek yoktu. Merkez Hakem Kurulu'na sesleniyorum. Uşakspor maçına komşu ilden bir hakemin atanması tesadüf mü? Geçtiğimiz haftalarda da aynı bölgeden takımlarla yaptığımız maçlarda yine aynı bölgenin hakemleri yer almıştı. Bu atamaları yapan kişi kim ise dersine iyi çalışmış.

Grubumuzda dün oynanan maçlarda herkesin hakemlerin yönetiminden rahatsız olduğunu gözlemledim. Açık ve net söylüyorum ki bu hakemlerle bu lig yürümez. Bu sezon art niyetli hakemler bizim 12 puanımızı çalmışlardır. Bir çok borcu ödenmiş olan, 150 dönümlük bir alan üzerinde çok güzel tesis kuran, bölgeye hizmet eden bir kulübün haklarını çalan hakemlerle bu lig nereye gider?'' dedi.

Yıldız, maçın hakemi Çağatay Şahan'dan şikayetçi olduklarını, ancak hakem Şahan'ın bazı kişileri devreye sokarak, kendilerini bu fikirlerinden vazgeçirmeye çalıştığını savunarak, konuyu yönetim kurulunda görüşeceklerini kaydetti.

Yıldız, hakem Şahan'ın tüm tahriklerine rağmen taraftarların olay çıkarmadığını belirterek, teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 12:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?