3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yeterlilik snıfı açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yaşları 10 ile 14 arasında olan ve okula hiç gitmemiş öğrencilerin eğitim almasını sağlamak üzere yeni bir proje başlattı. 

Proje kapsamında eğitim almamış öğrencilerin 'Yeterlilik sınıfı' eğitimine tabi tutulup bir süre sonra yaşıtlarının eğitim durumuna gelmelerinin sağlanması, bu konuma gelenlerin normal eğitim kurumlarına gönderilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Elazığ'da yeterlilik sınıfı eğitim uygulaması ile ilgili olarak gerekli hazırlıkları başlattıklarını, bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının ardından eğitime başlanmasını planladıklarını söyledi. 

Büyükbaş, Elazığ'ın eğitim alanında çok iyi bir konumda bulunmasına karşılık yaşları 10 ile 14 arasında bulunan gençlerin bazılarının okula gitmemiş veya okula başlamalarına karşılık çeşitli ve değişik nedenlerle eğitimini yarıda bırakanların bu olumsuzluklarını gidereceklerini belirterek, "Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu yeterlilik sınıfı uygulaması kapsamında ilimizde yapılacakları tespit edip bunları süratle yerine getireceğiz. Bir ay içinde bu çalışmalarımızı tamamlayıp çalışmalarımıza başlamayı istiyoruz. Elazığ merkez ile Yazıkonak beldesinde okulların hazırlandı. Sınıf ve branş öğretmenleri gerekli eğitimden geçirildiler. Yeterlilik Sınıfı eğitim çalışmaları ilimiz merkezinin yanında Karakoçan, Kovancılar, Palu, Arıcak ve Baskil ilçelerimizde de açılacak. Bu çalışmamız kapsamındaki hedef nüfusumuz, TUİK verileri ve okullarımızda kurulan komisyonların öğrenciler aracılığı ile yapacağı çalışmalar olacak. Belirlenen öğrenciler okullara alınacak. Eğitim çalışmaları sonucunda normal arkadaşlarının durumuna gelecek olan öğrenciler normal okullara gönderilecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:15:18
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 18:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?