4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Erzincan'da şiir yarışması

Gemi İş Merkezi'nin alt katındaki kafeterya alanında hizmet veren İskele Sancak tarafından geleneksel hale getirilen şiir okuma yarışmasının 5.'si geçtiğimiz günlerde 17 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

İskele Sancak’ta yapılan şiir okuma yarışmasına Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile Belediye Başkan yardımcıları da katıldı.

Bu tür faaliyetlerin Erzincan’ın gelişimine büyük katkılar sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, şunları söyledi: “Maneviyat azalıyor, bu yüzden git gide şairler de azalmaktadır. Fikri düşüncesi ne olursa olsun söylediğini bir iki kelimeyle anlatan ve bu sözlerini şiire döken insanlara sanata ve sanatçıya ihtiyacımız var. İnanıyorum ki geleceğin şairleri böyle programlarda daha çok yer bularak değerlerini kazanırlar. İnşallah bizlerde değer vererek onları geç anlamayız ve şairlerimize destek vermeliyiz buradan yakın zamanda kaybettiğimiz Atilla İlhan’ı da rahmetle anıyorum.”

Başkan Buyruk’un açılış konuşmasının ardından başlayan şiir okuma yarışmasında 17 yarışmacı birinci olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Edebiyat öğretmenlerinden oluşturulan 5 kişilik juri, şiir okuyan yarışmacıların performanslarını değerlendirdi.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk’unda şiir okuduğu yarışmada dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Başkan Buyruk ve başkan yardımcılarının ellerinden aldılar.

İskele Sancak İşletme Müdürü Adem Çakır, şiire ve şairliğe katkıda bulunmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, bundan sonrada bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

İskele Sancak tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel şiir okuması yarışmasına iştirak eden 17 yarışmacı içerisinden Mehmet Aktaş, birinci olurken, Muzaffer Koç ikinci, Yavuz Taşkan ise üçüncü oldu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 21:04:08
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 02:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?