4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Mustafa Uçar yad edildi

Yaptığı çalışmalarla Erzincan kültürü ve folklorünün yaşatılmasına büyük emeği geçen merhum emekli öğretmen ve yazar Mustafa Uçar, ölümünün 3. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Erzincan'ın kültürüne özgü objelerin yer aldığı otantik bir mekan olan Çırağan Nargile Salonu'nda düzenlenen anma toplantısına, Mustafa Uçar'ın ailesi, yakın dostları ve basın mensupları katıldı.

Erzincan folklorüyle ilgili çeşitli eserlere imza atan merhum yazar Mustafa Uçar'dan 4 yıl boyunca saz ve Türk Halk Müziği dersi alan lise son sınıf öğrencisi Metin Şahin, anma toplantısında Uçar'dan öğrendiği Erzincan türkülerini seslendirdi.

Anma toplantısını düzenleyen Çırağan Nargile'nin sahibi Metin Bahşi ise Erzincan'ın kültürünü yaşatan mekanın oluşturulmasında Mustafa Uçar'ın da büyük emeği bulunduğunu, bu sebeple işletme içerisinde Uçar anısına ayrı bir oda oluşturulduğunu ve buranın özel eşyalarıyla yeniden düzenlendiğini belirtti. Bahşi, "Ölümünün 3. yıldönümünde merhum Mustafa Uçar'ı özlemle anıyoruz. Kendisi Erzincan'ın kültürüne, folklorünü ve sosyal yaşantısına büyük katkıları oldu" dedi.

Anma toplantısında ayrıca mevlit okutularak dua edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?