4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Öğrencilerden piyes

İnsan Hakları Haftası münasebetiyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından, bugün Kültür Müdürlüğü tiyatro salonunda bir program düzenlendi.

Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve öğrencilerin ilgi gösterdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ağca, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin insanların temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla oluşturulduğunu, 6 Nisan 1949'da anlaşmaya imza atan Türkiye'nin, bu anlaşmayla diğer ülkelerle ve kendi toplumuyla sevgi ve barış içerisinde yaşamayı kabul ettiğini söyledi.

Ağca, "Bir ülkede devletin kuvveti karşısında yaş, cinsiyet, ırk ayrımı yapmaksızın, her insanın sahip olması gereken hakların tümüne insan hakları denir. Dünya hepimizindir ve insanlar bir kısım hak ve hürriyetlere sahip olarak doğarlar. Ne var ki, bu özelliklere sahip olması onları hiçbir suretle yanlış kullanmasına ve başkalarının hakkına tecavüz etmesini gerektirmez" dedi.

Konuşmaların ardından programda öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sergilendi. İnsan Hakları Bildirgesi'nin okunmasının ardından öğrenciler tarafından sahnelenen çeşitli piyeslerle, insan haklarına karşı yapılan yanlışlar anlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 13:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe soylu IP: 88.230.126.xxx Tarih : 21.03.2008 19:46:26

lütfen piyesinizi yayınlayınız...çok merak ediyorum