4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

ATM’yi soyamadan yakalandı

Ordu caddesi Barışmanço parkı yanında bulunan ATM’den ses geldiğini fark eden polis memurunun dikkatli olması neticesinde ATM’yi soymak isteyen bir kişi suçüstü yakalandı.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının çıkartılan G.E tutuklanarak Erzincan kapalı cezaevine konuldu.

Erzincan ordu caddesi üzerinde Barışmanço parkı yanında bulunan İş Bankasına ait ATM’yi soymaya çalışan bir kişi Polisin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü gece saat 03.40 sıralarında devriye gezen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kontrollerde, Ordu Caddesi Barış Manço Parkı yanında bulunan İş Bankası'na ait ATM'nin arka tarafından ses geldiğini fark etti. ATM'nin yanına giden emniyet polis memuru kabin kapısının açık olduğunu fark etti.

Kapıda zorlama izlerinin de olduğunu gören polis ekipleri kapıyı açtıklarında karşılarında ellerinde eldiven olan bir kişinin oksijen kaynağı ile çelik olan ATM kasasını açmaya çalıştığını gördü. Oksijen kaynağı, tornavida, eldiven, demir manivela ve ayarlı anahtar ile birlikte suçüstü gözaltına alınan G.E. (35) isimli şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürdü.

Burada yapılan adli soruşturmanın ardından Nöbetçi Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda olay hakkında gerekli tahkikatın yapılmasına müteakip, şüpheli şahıs sevk edilmiş olduğu adli mercilerce tutuklanarak Erzincan kapalı cezaevine konuldu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada vatandaşların bu tür olaylara karşı dikkatli olması istenilerek, bu tür olayların fark edilmesi haklinde derhal emniyet güçlerine bilgi verilmesi gerektiği söylendi. Oyulmak istenilen ATM içerisinde yaklaşık 28 bin YTL para olduğu öğrenildi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 10:27:06
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?