4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Bıçak operasyonu

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, ateşli silahlar ve bıçaklarla ilgili 6136 sayılı kanun çerçevesinde yaptıkları operasyonda, kullanılması ve satılması yasak olan 194 bıçağa en konuldu.

Erzincan'da son zamanlarda meydana gelen yaralama ve tehdit suçlarında, sustalı ve kesici kısmın sabitlenmesini sağlayan mekanizmaya sahip bıçakların kullandığını tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür bıçakların satıldığı seyyar satıcılara ve av bayilerine yönelik çalışma yaptı. Söz konusu bıçakların 6136 sayılı kanun kapsamında kullanılmasının ve satılmasının yasak olduğu yönünde ilgili uzman kuruluşun da görüşünü alan polis ekipleri, Erzincan'da bu tür bıçakların satıldığı yerlerden 194 adet bıçak topladı.

Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Candemir Özdemir, bıçakları satan ve bulunduran satıcılar hakkında adli işlem yapıldığını ifade ederek, uygulamanın amacının adli polisliğin yanında önleyici polisliğe de ağırlık vermek olduğunu söyledi. Uygulamayı birey bazında değil, satıcı bazında yaptıklarını kaydeden Candemir Özdemir, "Kamu huzur ve sükunu için, kamu güvenliği için bu zorunludur. Kamuoyundan, yasaya aykırılık teşkil eden bu tür bıçakların taşınmasının, kullanılmasının ve satılmasının yasak olduğunu bilmelerini ve bu konuda duyarlılık göstermelerini talep ediyoruz" dedi.

Özdemir, satışı, taşınması ve kullanılması yasak olan bıçaklarla ilgili denetim ve kontrollerin periyodik olarak süreceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?