4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Erzincan doktoruna ağlıyor

Erzincan-Sivas Karayolu Kızıldağ mevkiinde dün saat 15.00 sıralarında, içinde bulundukları otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Erzincan Devlet Hastanesi bayan uzman doktorlarından Eser Günaçtı (28) ve annesi Maksude Günaçtı için Erzincan'da bir tören düzenlendi.

Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimlik Binası önünde düzenlenen törene, Vali Refik Arslan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Hastane Başhekimi Koray Bingöl ile genç doktorun ailesi, meslektaşları, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı. Türk Bayrağı'na sarılı cenazelerin hastane morgundan getirilmesiyle başlayan törende kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, bir meslektaşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Kızı ve eşinin hayatını kaybettiği kazada aynı otomobilde bulunan baba Nejat Günaçtı ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. Tören sırasında bir ara fenalaşan acılı baba, yanındakilerin kendisini sandalyeye oturma isteğini geri çevirdi. Kızı ve eşinin tabutları önünde gözyaşları içinde konuşan Nejat Günaçtı, "Kızım, Erzincan'ı ve halkını çok seviyordu. Burada severek görev yapıyordu. Ama sizlere istediği gibi hizmet edemeden aramızdan ayrıldı. Hakkınızı helal edin" dedi.

Baba Nejat Günaçtı'nın duygusal konuşması, başta sağlık çalışanları olmak üzere törene katılan herkesi gözyaşına boğdu. Genç doktorun kardeşleri Hasan ve Ceyda Günaçtı da kardeşlerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Erzincan Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde 5 aydan bu yana uzman doktor olarak görev yapan Eser Günaçtı ve annesinin cenazeleri, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketleri Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 13:39:10
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 06:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?