4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Fındık işçileri kaza yaptı

Erzincan-Erzurum E-80 Karayolu'nda, fındık işçilerini taşıyan minibüsün yol ortasındaki bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada, minibüste bulunan 19 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, E-80 Karayolu'nun 10. kilometresinde bu akşam 20.30 sıralarında meydana gelen kazada, Erzincan'dan Erzurum istikametine giden Metin Demirhan yönetimindeki 21 EZ 973 plakalı minibüs, plakası alınamayan bir kamyonun sıkıştırması üzerine yolun orta kısmındaki bariyerlere çarptı. Bariyerin minibüsün ön kısmından girip, arka kısmından çıktığı ve aracın bu şekilde 42 metre ilerledikten sonra durabildiği kazada, aralarında çocukların da bulunduğu 19 kişi yaralandı.

Görenleri hayrete düşüren kazada, sürücü Metin Demirhan'ın (34) yanı sıra, Abdulkerim Demirhan (33), Ömer (59), Gökhan (9), Nazife, Ömer (36), Gül, Öznur (10), Halil Umutlu (15), Yasin (12), Siraç (23), Gülbahar (19), M. Sait Koşar (14), Mehmet Hacı (18), Meryem (23), Zülfikar (25), Bayram (15), Sabahattin Güzel (19) ve Hamsiye Kaplan (75), çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzincan Devlet Hastanesi ve 13 Şubat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sebebiyle karayolundaki trafik, tek şeritten kontrollü olarak verilirken, minibüsün üzerindeki çuvallar dolusu yük ve fındıklar yola saçıldı.

Hastanede kazayı anlatan minibüs sürücüsü Metin Demirhan ise, bir kamyonu sollamak istediği sırada kamyonun kendisine yol vermediğini ve kazanın bu yüzden meydana geldiğini söyledi. Minibüste bulunanların Giresun'dan fındık toplama işinde çalıştıktan sonra memleketleri Diyarbakır'a döndükleri öğrenildi.
Hastaneye kaldırılan bir kadının yaşadığı kazanın şokuna rağmen kucağındaki çocuğu emzirmesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 06:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?