4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Üniversite coşkusu

Hükümetin 15 vilayete 15 üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, üniversite kurulacak iller arasında yer alan Erzincan'da davul-zurna eşliğinde kutlandı.

Perşembe gününden itibaren TBMM'de görüşülmeye başlayan yasa tasarısının oylamasını merakla bekleyen Erzincanlılar, tasarının kabul edilmesinin ardından büyük bir sevinç yaşadı. Bu sabahtan itibaren cadde ve sokaklar davul- zurna seslerinin birbirine karıştığı Erzincan'da bazı vatandaşlar halay çekip oynadılar, bazıları da işyerlerini bayraklarla donattılar.

Erzincan Belediyesi'nin organizasyonuyla Vakıflar İş Hanı önünde toplanan davul-zurna ekipleri tam bir koroyu andırdı. Çeşitli marşları ve hareketli parçaları bir süre birlikte çalan davul -zurna ekipleri daha sonra cadde ve sokaklara dağılıp vatandaşlara Erzincan'a üniversite kurulacağını müjdeledi.

Erzincan Belediyesi de akşam saatlerinde şehrin 7 değişik noktasından havai fişek gösterilerinin yapılacağı bir kutlama programı hazırlıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:53:28
Güncelleme :2 Ocak 2006 Pazartesi 13:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?