18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

'Belgesel düğün' start aldı

Hakkari'deki gelenek ve göreneklerinin belgesele dönüştürüleceği muhteşem düğün için ilk hazırlıklar başladı. İlk olarak düğünde ikram edilecek yemek için mezbahada 85 keçi kesildi.

Belediye Başkanlığı'nda görevli Bilgisayar Mühendisi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Ayhan Tunç (29), belgesel haline de getirilecek düğün hazırlıklarına başladı. Türkiye İş Bankası Hakkari Şubesi'nde memur olarak görev yapan Derya Somer (25) ile yapacağı düğünle hayatını birleştirecek olan genç mühendis Ayhan Tunç, 85 keçi kestirdi. 3 gün 3 gece sürecek düğün için dün akşam saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan mezbahaya sürü halinde getirilen keçiler, teker teker içeri alındı. İçeriye alınan 85 keçi, görevli 7 kasap tarafından yarım saat içerisinde kesilerek hazırlandı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayhan Tunç, medyaya yansıyan düğünlerde hep kilolarca altın ve paradan bahsedildiği için gelenek ve göreneklerin ikinci plana itildiğini belirtti. Tunç, "İstanbul'dan gelen 3 kişilik yönetmen bayan grubunun hazırladıkları program çerçevesinde, yapacağım düğünle gelenek ve göreneklerimizin incelikleri, belgesel haline getirerek, bunu Türkiye ile paylaştırmayı düşündük.

Amacımız sürekli altın ve silahlarla anılan düğünlerin dışında Güneydoğu Bölgesi'nde yıllardır süre gelen bir geleneği ve bu gelenek içerisindeki etik yapıların inceliklerini ortaya çıkarmaktır. Bu anlamda böyle bir belgesel düşündük. Düğünümüzü bir film ortamından çıkartarak, doğal ve sadeliği ile yansıtmayı düşünüyoruz. Düğünüm için 3 bin davetiye dağıttık. Davetlilerimize ilk gün yöremizin yöresel yemeklerinden Doğabayı, ikinci gün ise kavurma ve pilav tattıracağız. Düğünüm için alınan 1 ton 100 kilo et ile 800 kilo pirinç tüketilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 16:03:17
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 16:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?