3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Hakkari'nin tek sineması Yüksekova'da

Hakkari'nin yaklaşık 100 bin nüfuslu Yüksekova ilçesinde hizmet veren Vizyon Sineması, Hakkari ilinin tek sineması olma özelliği taşıyor.

2000 yılında kurulan 80 kişilik Yüksekova Vizyon Sineması, son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Kendi işlettiği sinemasında hem makinist, hem personel hem de program müdürü olarak çalışan Tarık Çakır, sinemaya olan aşkı nedeniyle karşılaştığı tüm engelleri aştığını söyledi. Çakır, "Yüksekova'da sinema kültürünü henüz tam oturtamadık. Ancak son 2 yıla nazaran olumlu gelişme yaşandığını söyleyebilirim. Bugüne kadar birçok sıkıntı yaşadım. Bir çok zaman cebimde para bulamadım. Ancak şuan gösterilen ilgiden memnunum" dedi.

Yüksekova'da sinemaya en büyük ilgiyi öğrenci ve öğretmenlerden gördüklerini belirten Tarık Çakır, 2000 yılından bu yana en büyük ilginin son zamanlarda gösterime giren 'Beyaz Melek' filmine gösterildiğini belirtti. Çakır, geçtiğimiz yıllarda gösterime sundukları Vizontele Tuba filminin bile ücretsiz olmasına rağmen bu kadar ilgi görmediğini söyledi. En çok ilgiyi kış mevsiminde gördüklerini sözlerine ekleyen Çakır, şöyle konuştu:

"Hakkari merkezde daha önce sinema hizmeti verilen eski kültür sanat merkezi binasını da devralıp işletmeyi düşündüm. Bu nedenle de geçtiğimiz yıl Hakkari Valiliği'ne bu konuda yazılı başvuruda bulundum. Oradaki salonu yenileyip çalışır hale getirmeyi istiyordum. Ancak bana gelen cevapta salonun henüz müsait olmadığı bildirildi. Eğer izin verilirse Hakkari merkezdeki sinemayı da faaliyete geçirmeyi düşünüyorum. Çünkü Hakkari halkının sinemadan mahrum bırakılmaması gerekiyor. Bu noktada büyük emek sarf edip binbir zorluklarla Yüksekova'da işlettiğim sinemayı ayakta tutmaya çalıştım ve yavaş yavaş da bu emeklerimin meyvelerini almaya başladım. Zoru başarmak ayrı bir haz veriyor bana."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?