18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Halk müziği yarışması

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışması'na gençler büyük ilgi gösterdi. 

Kahramanmaraş'ta 3-4 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenecek Gençlik Merkezleri Halk Müziği Grup Yarışması'nda Türkiye finali için Hakkari'yi temsil etmek üzere Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korusu'nu oluşturmak için yapılan yarışma oldukça çekişmeli geçti. Yaklaşık bir ay önce başlayan yarışmada 100 kişiden 35'i finale kaldı. Gençlik Merkezi salonunda yapılan yarışmaya erkeklerden çok kızlar ilgi gösterdi. Jüri üyelerini etkilemek için yörede sadece düğün törenlerinde giyilen yöresel kıyafetleri giydi. Ünlü sanatçıları aratmayan kızlar, seslendirdikleri türkülerle jüri üyelerinin beğenisini kazanmayı başardı. Bazı kızlarsa kamera karşısında heyecanlanarak şarkı sözlerini unutunca jüri üyeleri kızlara yardımcı oldu. Bazı erkeklerse, şalvar giyerek Karadeniz yöresi ve değişik yörelere ait şarkıları seslendirdi. Yarışmacıların ısrarlarına dayanamayan jüri üyesi Kemal Çiftçi de türkü okudu. 

Gençlik Merkezi Müdürü Adil Özkan ise, kendilerine müracaat eden gençleri bir ay boyunca kursa tabi tutarak eleme çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Özkan, "Amacımız 3-4 Haziran 2006 tarihlerinde Kahramanmaraş'ta yapılacak Gençlik Merkezleri Halk Müziği Gurup Yarışması'na katılmaktır. Oradan da Türkiye finali için yarışacak 2'si kız, 2'si erkek 4 kişiyi seçmekti. Ancak bir birinden iddialı sesler ortaya çıkınca finale kalan 35 kişiyi Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korusu'nu oluşturup burada değerlendireceğiz" dedi. 

Kemal Çiftçi, gençleri kötü alışkanlıklardan alıp kültürel faaliyetlere yönlendirdiklerini söyledi. Yarışmaya katılan Sibel Koç, Şükran Turan ile Davut Çiftçi ise, yarışmaya katıldıkları çok sevinçli olduklarını ifade ederek, yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 18:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?