21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Geliri fakirlere

Hakkari'nin yeni Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, profesyonel fotoğrafçı olduğu ortaya çıktı. Vali Nasuhbeyoğlu, satışa sunduğu fotoğrafların gelirini fakir vatandaşlar için harcayacak.

Yaklaşık 40 yıldır fotoğraf çektiğini ve bunu bir hobi olarak yaptığını söyleyen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yeni atandığı Hakkari'de bugüne kadar eşi ve benzeri olmayan doğa güzellikler gördüğünü anlattı. Hakkari'de tüm renklerin çok orijinal ve değişik olduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Bu görüntüler dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir" dedi. Vali Nasuhbeyoğlu, hiçbir yerde göremediği mavi rengin bir tonunun Hakkari'de olduğunu kaydederek, "Hakkari'de özellikle kışın kar yağdığı zaman çok farklı bir mavi rengi tonu ortaya çıkar. Gökyüzünün mavisi ile kar beyazı birleştiği zaman bir kontrast oluşuyor. Oluşan bu renkleri Hakkari dışında bir yerde bulamazsın. Her yerde güneş farklı doğar, Hakkari'nin dağlık coğrafyasında güneş ışınlarının kırılmasından dolayı özellikle akşam saatlerinde havada büyük bir renk cümbüşü oluşur" dedi.

Hakkari'nin özellikle doğa fotoğrafçıları için mükemmel bir yer olduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Özellikle ilkbahar ve kış aylarında doğa mükemmel yüzünü gösteriyor. İlkbahar aylarında da doğanın vahşi renkleri kendini gösteriyor. Hakkari, fotojenik bir kent. Bunun dışında kış mukavemet sporları için de değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.
Gittiği her yere makinesini eline alan Vali Nasuhbeyoğlu, hiçbir manzarayı kaçırmıyor, dağlarla bütünleşen gökyüzünü fotoğraflıyor. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, çektiği bu fotoğrafları Hakkari Valiliği'nin web sitesinde yine kendisinin açtığı "Hakkari Mavisi" adlı bölümde yayınlıyor. Nasuhbeyoğlu, "www.hakkari.gov.tr" adlı internet sitesinde fotoğrafları satışa çıkardığını, elde edeceği gelirin kimsesiz ve fakir vatandaşlara verileceğini ifade etti. Tüm ajanslardan destek bulacağını ümit ettiğini belirten Nasuhbeyoğlu, amacının Hakkari ilini güzelliklerini ve değişik yüzünü dünyaya tanıtıp, dikkatleri bu bölgeye çekmek olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 14:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?