23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

5 ayda 200 ameliyat

Hakkari'ye atandıktan sonraki 5 ayda 200 kişiyi ameliyat eden Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Mehmet Özkırış, yöre halkını tedavi için Ankara, Van ve İran'a gitmekten kurtardı. Sempatikliği ve cana yakınlığı ile tanınan Dr. Özkırış, imkanlar elverdiği sürece ameliyatlara devam edeceğini belirtti.

Sürekli doktor sıkıntısıyla gündeme gelen Hakkari'de son günlerde vatandaşların yüzü gülmeye başladı. Daha önce doktor açığının kapatılması için 45 günlüğüne görevlendirilen doktorların zamanı kısıtlı olduğu için hastalarla yeterince ilgilenilemiyordu. Vatandaşlar da tedavi için Van, Ankara ve İran'ın Urumiye kentine gidiyordu. İmkanlarını zorlayarak il dışına çıkmak zorunda kalan insanlar bu illerde tedavi oluyordu. 9 Aralık 2005 tarihinde mecburi hizmet yasası kapsamında İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelen KBB Uz. Dr. Mehmet Özkırış'ın atanmasıyla halk tedavi için başka illere gitmekten kurtuldu. Mesai saati dışında de fedakarca çalışan Dr. Özkırış, 5 aylık süre içersinde 200 ameliyat gerçekleştirdi.

Hastanede burun ameliyatı olan Ahmet Dayan, KBB doktoru olmadığı tedavi için vatandaşların Van ili başta olmak üzere İran'a dahi gittiklerini belirtti. Halk tarafından çok sevilen doktorun kalıcı olmasını istediklerini söyleyen Dayan, doktorun hastalarıyla yakından ilgilendiğini ve karşılıksız olarak birçok kişiyi ameliyat ettiğini kaydetti. Yeni ameliyat olan Salih Duman ise, burnundaki rahatsızlığından dolayı bir ara Irak'a bile gittiğini anlatarak, "Doktorlar Hakkari'de durmuyor. Süreleri kısa olduğu için gelip gidiyor. İnsanlar da mecbur kalıp varını yoğunu satarak il dışına çıkmak zorunda kalıyor. KBB doktorunun gelmesiyle ameliyat olup yıllardır çektiğim sıkıntıdan kurtuldum. Fedakar doktorun burada kalmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mecburi Hizmet Yasası kapsamında Hakkari'de göreve başladığını bildiren, Uz. Dr. Mehmet Özkırış ise ilde tek KBB doktoru olduğunu, şimdiye kadar 200 kişiyi ameliyat ettiğini söyledi. Elinde imkanlar olduğu müddetçe ameliyat yapmaya devam edeceğini ifade eden Dr. Özkırış, "Sonuçta hizmet yapmak için geldim, elimden geleni yapacağım. Doktorların buradaki imkanları görmeleri, bu havayı teneffüs etmeleri gerekir" dedi. Dr. Özkırış, doktor sıkıntısının yaşandığı bu bölgeye arkadaşlarının da gelmesini istedi.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise, KBB uzmanının gelmesiyle il dışı sevklerde büyük bir azalma olduğunu kaydetti. Ethemoğlu, "Farklı branşlarda doktorların gelmesi üzerine il dışı sevklerde düşüşler yaşanıyor. Özelikle KBB uzmanının başarısı sevkleri tamamen durdurmuştur. Vatandaşlar daha önce çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. 5 ayda 200 ameliyatın yapılması büyük bir başarıdır. Arkadaşımızı kutuluyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?