4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hakkari'de ağır grip salgını

Hakkari'de şiddetli soğuklar nedeniyle ağır gribal enfeksiyon vakasının baş gösterdiği, Devlet Hastanesi ile özel sağlık kuruluşlarında hastaları yatıracak yer kalmadığı belirtildi.

Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte şiddetli soğukların hakim olduğu Hakkari'de, özelikle çocuklarda baş göstermeye başlayan ağır gribal enfeksiyon hastalığı nedeniyle yüzlerce vatandaşın sağlık kuruluşlarına akın ettiği bildirildi. Hakkari Devlet Hastanesi'nde uzun kuyruklar oluşurken, ildeki 3 ayrı özel sağlık merkezlerinde de benzer durum yaşandığını bildirildi. Özel sağlık kuruluşları ile Devlet Hastanesi'ne günde ortalama bin hastanın başvurduğu belirtiliyor.

Özel Sevgi Polikliniği'nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahmi Özdemir, gribal enfeksiyon nedeniyle günde 100 çocuğu muayeneden geçirdiğini belirterek, poliklinikte ise çocukları yatıracak yer kalmadığını söyledi. Dr. Özdemir, "Bize gelen çocuklarda genellikle ağır gribal enfeksiyonu bulunmaktadır. Servisimizde çocukları yatıracak yer kalmadı. Yetişkinlerde ise üst solunum yolları enfeksiyonları baş göstermektedir. Bu hastalığı yakalananların kalabalık ortamlarda uzak durmaları el ve ağız hijyenine dikkat etmesi gerekir. Bu hastalık kalabalık ortamlarda diğer aile fertlerine rahatlıkla bulaşabiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 16:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?