27
Temmuz
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Salgın hastalık endişesi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ortaya çıkan ve henüz kesin teşhisi konulamadığı bildirilen hastalık yüzlerce insanı yatağa düşürdü. Vatandaşlar arasında büyük endişe yaşanıyor. Hastaların birçoğunun, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde teşhis konulamadığı için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

İlçede 10 gündür yüksek ateş, halsizlik, ishal, öksürük, iştahsızlık şikayetlerle başlayan hastalık yüzünden Yüksekova Devlet Hastanesi'ne başvurular çoğaldı. Hastane koridorları dolup taşarken, bazı servislerde yer kalmadığı için teşhisi konulamayan ve bir türlü ateşi düşürülemeyen hastaların çoğunun ambulanslarla Van Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmeye başlandığı kaydedildi. Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yatan hastaların bir çoğu isyan ederek, günlerdir yatmalarına rağmen rahatsızlıklarının ne olduğunun tespit edilemediğini söyledi. Yatan hastalardan Kerimhan Baykal, 3 gündür yatmasına, her gün kan örneği alınmasına rağmen hastalığına teşhis konulamadığını bildirdi. Abdullah Turgut isimli hasta ise kendilerine sahip çıkılmamasından yakınarak, "Hastane şartları, laboratuarlar çok yetersiz. Tüm tetkikler yapılamıyor. Van Araştırma Hastanesi'ne giden hastaların çoğunda tifo görülürken bazılarına hala teşhis konulamadı" dedi.

Bu arada hastane doktorları, ismi konulamayan viral bir hastalıkla karşı karşıya olabileceklerini ifade ediyor. Hastane yönetiminin dün Hakkari'den acilen 100 adet tifo tahlili istediği, hastalıkla ilgili gelişmelerin Sağlık Bakanlığı'na aktarıldığı ve konuyla ilgili basına bilgi verilmesinden kaçınılması yönünde emir verildiği iddia edildi. Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor İlker Kutun, bulaşıcı bir hastalığın olduğunu ve birkaç hastada tifo ve brusella hastalığı tespit ettiklerini durumu farklı olan bazı hastaların başka hastanelere sevk edildiğini doğruladı. Başhekim Dr. Kutun, "Ancak belirtildiği gibi hastanede yeterince tetkiklerin yapılmadığı yanlıştır. Bu konuda tüm tahliller yapılmaktadır" dedi. Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar da konuyla ilgili olarak, "Bu mevsimde ortaya çıkan bazı hastalıklardır. Gerek çevre ve gerekse suların kirli olması ile bazı hastalarda tifo salgınına rastlanmıştır. Bu konuda gerekli tüm çalışmaları başlatmışız. Endişeye gerek yoktur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 16:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?