4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hakkari' ye yakışır sağlık hizmeti

Hakkari Devlet Hastanesi için kiralanan ek hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Bir süre önce meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde ağır hasar gören hastane binası yerine yenisinin yapımı sürürken, yaşanan yer sıkıntısı yüzünden kiralanan hizmet binası devreye sokuldu. Gençlik Caddesi üzerinde 18 aylığına toplam 233 bin 91 YTL'ye kiralanan 5 katlı ve 85 yataklı ek hizmet binası, bugün öğle saatlerinde törenle hizmete açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Avni Ziyan, 25 Ocak 2005 depreminden sonra Hakkari'nin hastane binasından yoksun kaldığını ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 2 katlı hizmet binasının zorunlu olarak kullanıldığını belirtti. 

Sağlık Bakanlığı'nın Mecburu Hizmet Yasası'nı tekrar yürürlüğü konmasından sonra hastanelerine çeşitli branşlarda uzman doktor atamalarının yapıldığını, halen 27 uzman doktorun görev yaptığını belirten Dr. Ziyan, "Hastanemize atanmış bu uzman doktorlarımızın mevcut binalarda yeterli alan ve teknik altyapıyı bulmadıkları dolayısıyla vatandaşlarımıza branşlarıyla ilgili hizmetleri gerektiği gibi sunmamalarının üzüntüsünü yaşamaktaydık. Bu sebeple hastaneni hizmet binalarına en yakın alanda bir binanın kiralanması zarureti doğmuştur" dedi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise konuşmasında, sağlık hizmetinin aciliyet arz eden öncelikli ve beklemesiz bir hizmet olduğunu söyledi. 2007 yılı sonunda Hakkari il merkezi ve Yüksekova İlçesi'ndeki yeni hastane inşaatlarının tamamlanarak hizmete açılacağını dile getiren Vali Nasuhbeyoğlu, "İl ve ilçelerimizdeki sağlık ocaklarının iyileştirilmesi ve yeni sağlık ocaklarının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar sağlık kalelerimizdir. Ülkemizin neresinde olursak olalım sağlık hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürmez gereken en temel hizmettir. Sağlık Bakanlığı tarafından son zamanlarda bize 2'si paletli olmak üzere toplam 5 ambulans gönderildi. Bu ambulansları il ve ilçelerimizdeki hizmetlerimizde kullanacağız. Paletli kar ambulanslarımızı kullanacak personellerimiz de Erzurum'da bu konuyla ilgili gerekli eğitimlerini aldı. Paletli ambulanslarımız il ve ilçelerimizde kış mevsiminde ulaşımı güçlükle sağlanan köy ve kırsal kesimlerde kullanılacaktır. Özellikle hasta kurtarma operasyonlarında bu ambulanslarımız çok eltili olacaktır" diye konuştu. 

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yaptığı konuşmanın ardından beraberinde bulunan Yüksekova İlçesi 21. Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından kış mevsiminde yolları kapanan köylere hizmet verilmesi amacıyla gönderilen 2'si paletli toplam 3 ambulansın açılışını yaptı. Vali Nasuhbeyoğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte hastanenin ek hizmet binasının açılışını yaparak servislerini gezdi. Yeni kiralanan ek hizmet binasının katlarına çıkan Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler, kafalarını merdivenlerin üstündeki kolanlara çarpmamaya çalıştılar. Hastane yönetiminin ise vatandaşların kafalarını alçak olan kolonlara çarpmaması için duvarlara 'Dikkat kafanızı çarpmayınız' şeklinde yazılı tabelalar asması dikta çekti. Servislerden aşağı inmeye çalışan Vali Nasuhbeyoğlu, kolonlardan görüntü alan basın mensuplarına 'Boşuna çekmeyin, kafamı vurmam, yani o kadar da değil' derken, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ise, yaptığı espriyle bunun bir tuzak olduğunu söyledi.
Protokol üyeleri hastaneni içini gezerken, 112 Acil Servisi'nde görevli ambulans şoförleri ise çaldıkları siren sesleriyle ambulanslarla cadde ve sokaklardan tur atması dikkat çekti. Törene, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, daire amirleri ve sağlık çalışanları katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 15:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?