27
Temmuz
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Cehalet aklın önüne geçti

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, ildeki vatandaşların 'günah olduğuna inandıkları için' organ bağışında bulunmadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ethemoğlu, Hakkarili vatandaşların, batıl inançlara göre günah olduğuna inandıkları için organ bağışında bulunmadıklarını belirtti.

Dr. Ethemoğlu, son 4 yılda kentte kimsenin organ bağışı yapmadığına dikkat çekerek, vatandaşların duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Dr. Ethemoğlu, "Bölgemizde yaklaşık 4 yıldır kimse organ bağışında bulunmamış. Vatandaşlarımızda yaygın bir inanışa göre organ bağışının yapılmasının günah olduğu inancı var. Vatandaşlarda organ bağışı yaptığı zaman kıyamet gününde yeniden dirildiğinde o organının eksik olacağı düşüncesi var. Ancak biz dini konularda açıklama yapamayız. Vatandaşların kulaktan duyum yerine müftülüğe giderek organ bağışıyla ilgili bilgi edinebilir. İnsanlar ben organ bağışında bulunursam kıyamet gününde yeniden dirildiğinde bağışladım o organım eksik olacak diye düşünüyor. Bir insanın öldükten sonra başka birine faydalı olması kadar hayırlı bir iş yoktur. Herkesin bunu yaparak organ bağışında bulunması gerekir. Bende üniversitede iken organ bağışında bulunmuşum. Öldüğümde bütün organlarım başkaları için kullanılabilir. İnsan öldüğünde bedeni çürüyor, dirilen ise ruhudur. Ancak organ bağışı yaptığında 4-5 kişinin hayatını kurtarıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum'' dedi.

Hakkari İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise, organ bağışının kişinin isteğine göre yapıldığında, hayat kurtarmak adına günah olmadığını dile getirdi. Kolukısaoğlu, müftülük olarak kendilerine sorulduğunda her zaman organ bağışının ve kan verilmesinin günah olmadığını, dini bir sakınca olmadığını ve aksine hayat kurtarmak adına sevap olduğunu söylediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 15:22:22
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 15:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?