27
Temmuz
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kar ambulansı müjdesi

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, çetin geçen kış şartları nedeniyle kardan dolayı yolları ulaşıma kapanan köy ve mahallelerde mahsur kalan hastaları kurtarmak için kendilerine paletli bir kar ambulansının gönderileceği müjdesini verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. İdris Ethemoğlu, kış şartlarının çetin geçtiği Hakkari'de kardan dolayı yolları ulaşıma kapanan köy ve mahallelerde mahsur kalan hastaları daha önce büyük zorluklara göğüs gelerek kurtardıklarını belirterek, kendilerine gönderilecek paletli kar ambulansı sayesinde bu sıkıntıdan kurtulacaklarını söyledi.

Dr. Ethemoğlu, "Daha önce ambulanslarımızın çıkamadığı köy ve mahallelere sağlık ekiplerimiz, bazen yürüyerek ulaşıp mahsur kalan hastaları kurtarıyordu. Bazen de Valilik tarafından görevlendirilen kamu kurum ve kuruluşlarının paletli kar aracıyla Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın tahsis ettiği helikopterlerle hastalar kurtarılıyordu. Yaşanan bu sıkıntının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığımız tarafından Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir miktar ödenek gönderildi. Van İl Sağlık Müdürlüğü de kendilerine gönderilen ödenekle ihale yoluyla paletli kar ambulansları alımını yapacak. Paletli kar ambulanslarının alımı için gönderilen ödenek kapsamında Van İl Sağlık Müdürlüğü ileriki günlerde yapacağı ihaleyle bu ambulansları alacak. Paletli kar ambulanslarından bir tanesi Hakkari İl Sağlık Müdürlüğümüze gönderilecektir. Bu ambulans sayesinde ekiplerimiz bundan sonra mahsur kalan hastalara daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek" şeklinde konuştu.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Güzelkurtoğlu ise açıklamasında, paletli kar ambulanslarının alımı için Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine 1 trilyon lira ödenek gönderildiğini, alım ihalelerinin ise tahmini olarak 2006 Ocak ayına sarkacağını söyledi.

Dr. Güzelkurtoğlu, "Bölge illerimiz için 15 paletli kar ambulansı alımı yapılacak. Bakanlığımız tarafından bize 1 trilyon lira ödenek gönderildi. Ancak bu ödenek bize yetmeyeceği için Bakanlığımıza 2 trilyon lira daha ödenek talebinde bulunduk. Bakanlığımız tarafından bize bu ödeneğin ve ihalenin yapılması için gerekli resmi yazının gönderilmesi halinde hemen ihale yoluna gideceğiz. Ancak talepte bulunduğumuz 2 trilyon ödenek ve ihalenin yapılması için bize daha yazı gönderilmedi. Bunların gelmesi halinde hemen ihale yaparak, paletli kar ambulansları alımına başlayacağız. Ancak ihale sürecinin 2006 Ocak ayına sarkacağını tahmin ediyoruz. Alımını gerçekleştireceğimiz ambulansları komşu illerimize dağıtacağız. Bu araçlardan bir tanesi de Hakkari ilimizindir, oraya göndereceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?