27
Temmuz
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Tek cerrah da hacca gitti

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli tek genel cerrahi uzmanı görevli olarak hacca gidince, hastalar Sağlık Müdürlüğü tarafından Askeri Hastanesi ve özel bir polikliniğe yönlendiriliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul'dan Hakkari Devlet Hastanesi'ne açıktan atanan genel cerrahi uzmanı Dr. İsamettin Bahadır'ın görevli olarak hacca gittiğini belirtti. Dr. Ethemoğlu, yaklaşık 1 yıldan beri görev yapan uzman Dr. Bahadır'ın, hacı adaylarıyla birlikte görevli olarak Mekke'ye gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuruda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Başvurusu kabul edilen bu doktorumuza Sağlık Bakanlığımız tarafından da onay verildi. Uzman doktorumuz Bahadır, 4 Aralık tarihinde hacı adaylarıyla birlikte görevli olarak kutsal topraklara gitti. Uzman doktorumuz gelinceye kadar boşalan yerinin doldurulması için Askeri Hastanesi ve özel bir poliklinikle anlaştık. Devlet Hastanesi'ne gelen hastalar buraya yönlendirilmektedir. Önceki gün de Zavüte Köyü'nde 8 saatlik bir yolculuktan sonra kurtarılan yaralı bir kadın hastamız, yaptığımız anlaşma gereği yine Askeri Hastanesi'nde görevli cerrahi uzmanı tarafından ameliyata alındı. Dr. İsamettin Bahadır, Kurban Bayramı'ndan sonra Hakkari'ye gelerek görevine başlayacaktır. Devlet Hastanesi cerrahi bölümünde herhangi bir sıkıntımız yok. Gelen hastalarımız muayene ve tedavi edilebiliyor."

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:29:29
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 15:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?