23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Canan'dan sağduyu çağrısı

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, yaşanan Şemdinli olaylarıyla ilgili halkı sağduyu olmaya çağırarak, "Önemli olan vatandaşlarımızın bu aşamada sağduyulu davranmış olmasıdır. Sağduyulu olmaları halinde gerçek ortaya çıkacaktır. Hiçbir kargaşaya gerek yok. Bu konunun üzerinde siyasi partiler, bakanlıklar, herkes durmaktadır. Şemdinli halkına failleri yakaladığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Açıklamalarda bulunan Esat Canan, Şemdinli halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Konunun yargıya intikal ettiğini, kendilerinin de bu çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını anlatan Canan, "Faillerin ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesi çalışmalarımız devam etmektedir. En önemlisi vatandaşlarımızın bu aşamada sağduyulu davranmış olmasıdır. Sağduyulu olmaları halinde gerçek ortaya çıkacaktır. Hiçbir kargaşaya gerek yoktur. Bu konunun üzerinde siyasi partiler, bakanlıklar, herkes durmaktadır. Konuyla ilgili 2 müfettişin gönderildiği söylenmektedir. Siyasi partilere mensup kişiler, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri buraya geliyor. Elimizdeki bütün bilgileri onlarla paylaşacağız. Olayın aydınlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerçek ortaya çıkacaktır, çıkması için de herkes elinden geleni yapmaktadır" diye konuştu.

Milletvekili Esat Canan, görgü tanıklarının beyanına göre yakalanan 3 kişinin güvenlik güçlerine teslim edildiğini; ancak güvenlik güçlerinin elinde 1 kişinin olduğu bilgisinin alındığını ifade ederek, "Diğer 2 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürmektedir. Hazırlık soruşturması gizlidir. Cumhuriyet savcısı bu soruşturmayı yürütmektedir. Soruşturma gizli yürütüldüğü için bilmediğimiz bazı bilgiler olabilir. Halk sabırlı olduğu takdirde tüm ayrıntılar ortaya çıkacaktır. Şemdinli halkına, faalleri yakaladığı için teşekkür ediyorum" dedi. "Elinizde olduğu belirtiler listede kimlerin isimleri var?" sorusuna karşılık Canan şunları söyledi:

"Hazırlık soruşturması devam ettiği için açıklanması doğru olmaz. Araç üzerinde yapılan tespitte 4 dosya ele geçirildi. Dosyaların biri aracın kimlik bilgileriyle ilgilidir. Diğerlerinde ise muhtelif şahısların dosyaları var. Orada bomba atılan pasaj ve dükkanın krokisiyle ilgili dükkan sahibinin isminin çizildiği görüldü. İsimler de savcılık soruşturmasındadır. Dosyalarda Yüksekova ve Şemdinli olaylarıyla ilgili bazı ipuçları veriyormuş gibi bir izlenim var. Geniş bilgiler incelemeler sonucunda ortaya çıkacaktır."

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 15:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?