23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Şemdinli'de olaylar sürüyor

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir kitapevinde meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 4'ü ağır, 11 kişinin de yaralanmasının ardından, bir otomobilden caddede toplanan protestocu gruba ateş açılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Patlama sonrası yaşanan protesto olaylarının ardından Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı ekipleri tarafından olay yerinde ve tahrip edilen araçta incelemeler yapıldı.

Bu sırada Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Şubesi önünde bekleyen kalabalığın üzerine, yoldan geçen 42 D 1248 plakalı bir otomobil içinden rasgele ateş açıldı. Açılan ateş sonucu, Mehmet Reşit Oğuz, İslam Kaya, Abdurrahman Dündar, Ali Yılmaz, Vahit Canan, Muzaffer Ertaş yaralandı. Cumhuriyet Savcılığı ekibinin inceleme yaptığı yere yaklaşık 150 metre mesafede meydana gelen olayın ardından, yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mehmet Reşit Oğuz, hastanede tedavi altına alınırken, diğer yaralılar İslam Kaya, Abdurrahman Dündar, Ali Yılmaz, Vahit Canan, Muzaffer Ertaş ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Ali Yılmaz'ın, yolda hayatını kaybettiği, diğerlerinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bu arada, olayda yaralanan Belediye Başkanı Hurtiş Tekin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama esnasında ilçe dışında olduğunu, aldığı haber üzerine geri döndüğünü belirtti. Olayın kim veya kimler tarafından gerçekleştiğini şimdilik bilmediklerini anlatan Başkan Tekin, "Polis ve vatandaşlar arasında girip ortamı sakinleştirmeye çalışırken, başıma isabet eden bir taşla yaralandım. Bu tip olaylar çok üzücü" dedi.

İşyerinde patlama olan Sefer Yılmaz ise, öğle yemeği için yiyecek birşeyler almak üzerine dışarı çıktığında, halkın linç etmeye çalıştığı şahsın el bombasını içeri attığını gördüğünü ve yere yattığını anlatarak, "Patlama olduktan sora bağırarak vatandaşlara kaçak şahsın yakalanmasını söyledim. O şahıs ile araçta bulunan 2 kişi vatandaşlar tarafından yakalandı" dedi.

Akşam saatlerine doğru Şemdinli İlçesi'ne gelen Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nda bir toplantıya katıldı. İlçedeki kamu yöneticileri, askeri ve polis yetkilileri ile bir araya gelen Vali Gürbüz'ün, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, bazı avukatlar ve görgü şahitleri ile de görüştüğü, kalabalık dağıldığı için ilçede durumun sakin olduğu belirtiliyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 23:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?