18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Gergin cenaze töreni

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde önceki gün çıkan olaylarda öldürülen ve otopsi için dün gönderildikleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan cenazeleri bugün yeniden ilçeye getirilen M. Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz, akşam saatlerinde binlerce kişinin katıldığı törenle ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeler, Diyarbakır'dan askeri araçların nezaretinde Yüksekova İlçesi'ne ve oradan binlerce araç konvoyu eşliğinde Şemdinli'ye getirildi. Şemdinli İlçesi'ne 25 kilometre mesafedeki Güzelkonak Jandarma Karakolu noktasında araç konvoyu bir süre bekletildi.

Kalabalık kitlenin tepki göstermesi ve ellerine sopalar alıp kontrol noktasına yönelmek isterken askerle ise yere tam siper olarak yattı. Daha sonra geçişine izin verilen konvoy ilçeye doğru hareket etti. Cenazeleri yolda binlerce kişi karşıladı. Cenazeler, Şapatan Semti'ndeki bir camide yıkanmasından sonra ilçeye götürüldü.

Cenazeyi bekleyenler soğuk hava nedeniyle ateş yakarak cenazenin gelmesini bekledi. Bazıları ise çarşı girişine barikat kurarak lastik yaktı. Cenazenin ilçe merkezine gelmesiyle birlikte binlerce kişiden oluşan kitle, karanlığı aydınlatan çeşitli lambalar eşliğinde ilçe mezarlığına giderek cenazeleri törenle gömdü.

Törene Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, Dehap Hakkari İl Başkanı Sabahattin Suvağcı da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 23:17:48
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 23:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?