18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Dağpınar Köyü'nde okul sevinci

Digor'da Dağpınar Beldesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait 7 yıldır atıl durumda olan 2 katlı bina, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin girişimiyle İstanbul'da oturan hayırsever iş kadını Elektronik Mühendisi Deniz Bülbül tarafından onarımı yapıldıktan sonra, 8 derslikli ilköğretim okulu olarak eğitim ve öğretime açıldı. 

Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu adı verilen okulun açılış töreninde konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, "Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkması için çalışıyoruz. Bizim gönlümüz Türkiye'nin her yerinde, her köşesinde, her köyünde sizlerle birliktedir. Biz, eğitimci sivil toplum örgütü olarak okul öncesinden başlayarak eğitimin 12 yıl zorunlu hale getirilmesini istiyoruz. Devletimizin bunu yapmaya gücü ve olanağı vardır. El ele vererek çocuklarımızı 12 sene okutmalıyız. 8. sınıfı bitiren kız çocuklarımızı küçücük yaşta kocaya vermemeliyiz. Çocuklarımızı tekrar çobanlığa döndürmek yerine eğitimli, bilinçli, tarımcı ve hayvancı yapabiliriz. Cehaletle hiçbir yere varamayız. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ve biz çok çağdaş bir ülkeyiz. Onun için öncelikle çocuklarınızı eğitmelisiniz ve onları okuldan uzak tutmamalısınız. Bugün yüzlerce anaokulu ve liseye bir yenisini daha katmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Okulun açılış törenine katılan hayırsever işkadının ablası emekli öğretmen Nevin Bülbül'de yaptığı konuşmasında, onarımını yaptırdıkları okula kız kardeşini yurt dışında okutan ve yaşamını yitiren akrabalarının adını verdiklerini belirterek, "Her zaman dua ederdim. Allah'ım sen bana bir zenginlik nasip eyle, ben bir okul yaptırayım diye. Bu duam o kadar içtendi ki, benim adıma kız kardeşim Siirt'te bir dağ köyünde okul yaptırdı. Ben gönüllü olarak köyden gelen okuma-yazma bilmeyen kadınları meslek hayatımda köyde çalışmadığım için okuma yazma öğretiyorum. Köyde çalışamadığım için kendimi görevimi yapmamış saydım ve bugün hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum" diye konuştu. 

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden de insanlık sürecinin değişim içerisinde hep bir gelişme gösterdiğini, bu sürecin en hızlı olduğu dönemler eğitime ağırlık verilen dönemler olduğunu söyledi. Vali Erden daha sonra şunları ifade etti:
"Bizim diğer ülkelerden önemli farklılığımız eğitime olan ağırlığımızdır. Dağpınar'daki öğrencilerimizin gözlerindeki ışığı yüreğimde hissettim. Kars halkı da çocuklarını okutmak için büyük bir gayret içerisindedir. Eğitim hem okullaşma sürecinde, hem de okuldan sonra devam eden bir faaliyettir. Biz ülkemizin imkanlarını zorlayarak temel eğitimi 12 yıla çıkartmak istiyoruz". 

Konuşmalardan sonra Vali Mehmet Ufuk Erden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'a ve hayırsever iş kadınının ablası Nevin Bülbül'e hizmetlerinden dolayı plaket verdi. 

Açılışı yapılan Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu'nun 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde lise olarak hizmete girmesi planlanıyor.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 18:52:51
Güncelleme :9 Mayıs 2006 Salı 18:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?