25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sabancı Vakfı'ndan eğitime katkı

Kars'ta Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Burhan Baltacı, eğitime harcanan her bir kuruşun Türkiye'nin geleceğine yatırım olduğunu söyledi. Baltacı, "Bir ulusun güçlenip dünyada söz sahibi olabilmesi için kendi insanına yatırım yapması gerekiyor. Geleceğin dünyasında ayakta kalabilmek hak ettiğimiz yerlere ulaşabilmek için ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyacağımız şey Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği, 'Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller' yetiştirmektir. Kars'ta hayırsever vatandaşlarımızla el ele vererek yürüttüğümüz eğitime yüzde yüz destek kampanyamız çerçevesinde yaklaşık 4 trilyon 86 milyar liralık katkı sağlanmıştır. Hayırseverler, sivil toplum örgütleri ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde ihtiyacımız olan okullarımızın bir bölümü bu saygın kurum, kuruluşlar ve şahıslar tarafından yapılmaktadır" dedi.

Kars Valisi Nevzat Turhan da, Türkiye'de son yıllarda çocukların eğitimine ve onların sosyal ihtiyaçlarına yönelik kampanyaların başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere sivil toplum örgütleri ve hayırseverler tarafından büyük bir arzu ve destekle ele alındığının bilindiğine dikkat çekti.

Vali Turhan, "Kampanyalar doğrultusunda Kars'ta 5 yıldır hayırsever hemşehrilerimiz tarafından başlatılan ve bugüne kadar gerek okul gerek yurt ve sosyal içerikli tesislerin yapımı konusunda gerçekten büyük adımlar atıldı. Özellikle 'Haydi Kızlar Okula kampanyasının Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ele alınması Karsımız açısından da büyük bir imkan teşkil etmiştir. Bugün açılışını yapacağımız İl Özel İdaresi mülkiyetindeki alanda iki ayrı binada restorasyon yapılarak inşa edilen bu tesisler Sabancı Vakfı tarafından yapımı üstlenilmiş ve 3.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde yapımı sonuçlandırılarak çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur" şeklinde konuştu.

Daha sonra 87 kız öğrencinin bulunduğu Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya tarafından yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 17:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?