18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kafkas Üniversitesi'nde piyanolu açılış

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 2005-2006 Akademik Yılı açılışı Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda yapıldı. Açılışta Devlet Konservatuarı öğretim görevlilerin verdiği piyano konseri büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi.

Açılışa, Vali Nevzat Turhan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, daire amirleri, öğretim görevlileri ve az sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye çıkan KAÜ Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri, yaklaşık 20 dakika süren bir piyano konseri verdi. Ü. Hacıbeyav'ın 'Meşhedi İbad' şarkısı Doç. Dr. Agide Ekberli tarafından çalınırken, J. Caccini-Ave Maria'nın 'Halk Türküsü-Katibim' eseri ise Şanda Öğretim Görevlisi Nurten Kırmızıbayrak, Kemanda Öğretim Görevlisi Yavuz Selim Kafkasyalı, Piyanoda Prof. Dr. Vasif Hasanov'un katkılarıyla çalındı. A. Vivaldi-Konçerto'nun 'Dur' eserini ise Öğretim Görevlisi İlhame Mehmedli tarafından çalındı. E. Djenkinson'un 'Dans' eserinde de kemanda Öğretim Görevlisi Yavuz Selim Kafkasyalı, piyanoda Prof. Dr. Vasif Hasanov görev aldı. Son alarak piyanoya geçen Prof. Dr. Vasif Hasanov, F. Chopin'in 'Fantazia-Impromptu', W. A. Mozart-Rondo'nun 'Alla Turca' isimli eserlerini çaldı.

Konserin ardından Eğitim Fakültesi öğrencisi Derya Kaygın, öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Öğrencilerin uzun yıllardır ulaşım problemi yaşadığını hatırlatan Kaygın, "Üniversite kampusunun bir an önce tamamlanmasını ve yeni yapılacak yurt binalarının kampus içerisinde inşa edilmesini istiyoruz. Yine kampusumuzda temel ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz, içerisinde tiyatro ve sinema salonlarının da olduğu bir öğrenci çarşısı istiyoruz" dedi. Rektör Prof. Dr. Necati Kaya ise konuşmasında, üniversitenin Atatürk'ün ilke ve devrimlerini rehber olarak sürdürdüklerini ifade etti. Prof. Dr. Kaya, "Geleceğin her yönden güçlü Türkiye'sinin ancak Atatürkçü düşünce sistemi etrafında kenetlenmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu anlayışla çağdaş bir Cumhuriyet üniversitesi olarak ilimiz, ülkemiz ve dünyamız için eğitime ve bilime katkıda bulunarak insanlığın refahı ve mutluluğu için çabalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Üniversitenin bölge üniversitesi olduğunu da hatırlatan Rektör Kaya, KAÜ'nün ayrı bir statüde değerlendirilip desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bunun için de ilimizin sert iklim koşulları da dikkate alınarak, üniversitemizin tasarruf tedbirlerinden muaf tutularak, yönetim kurulunun emrine torba bütçe verilmelidir. Ayrıca, gelişmemize paralel olarak kapasitesi artırılmayan ve yetersiz kalan öğrenci yurtları konusunda da acil önlemler alınmalıdır."

Vali Nevzat Turhan ise, üniversitenin gelişmesi ve bölgeye sağlayacağı hizmetlerdeki payın Tıp Fakültesi'nin tümüyle faaliyete geçmesiyle daha önem kazanacağının altını çizdiği konuşmasında velilere seslenerek, "Üniversitede eğitim gören öğrencilerimizin huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürmeleri için üniversitemizle işbirliğini esirgemeyin. Valilik olarak, güvenlik görevlileri olarak üniversitemizle her türlü işbirliğini yapıp desteğimizi veriyoruz. Siz veliler ve aile büyükleri olarak bu desteği daha da artıracak, var olan sorunları bizlere iletecek tavır ve ilgiyi gösterirseniz, öğrencilerimizin başlangıç ve intibak dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerine yardımcı oluruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Cantürk Gümüş tarafından, "Türkiye Ormanları ve Ormancılık Politikası Üzerine Bir Değerlendirme" konulu ilk ders verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 07:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış aktaş IP: 85.101.174.xxx Tarih : 26.09.2005 17:41:23
bekle beni kafkas seneye ordayım.bekleyin beni eğitim fakültesi