25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Engelliler kermeste ürünlerini sergiledi

Kars 75. Yıl Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler, hem kendi harçlıkları hem de okullarının mutfak masrafı için açılan kermeste el emeklerini satışa sundu. 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi Sergi Salonu'nda Zihinsel Engelli Öğrencileri Koruma Derneği tarafından açılan kermese; Dernek Başkanı Sıdıka Ertaş, yönetim kurulu üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Dernek Başkanı Sıdıka Ertaş, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını; yemek ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılayabilmek için bu kermesi açtıklarını söyledi. Valinin eşi Yeşim Erden de kermeste en büyük ilgiyi zihinsel engelli çocukların kendi el emeklerinin sergilendiği bölümün gördüğünü belirterek, bu bölümden elde edilen gelirin bir kısmının çocuklara harçlık olarak verileceğini söyledi. 

Dernek tarafından temin edilen boncuklardan 3 ayda çeşitli eşyalar yapan öğrenciler, hem kendi harçlıklarını hem de okullarının mutfak masrafı için yaptıkları ürünleri satmaya çalıştı. Öğrencilerin boncuk işlemelerinin yanı sıra dernek üyesi kadınların yaptıkları el ve hamur işi ürünler de satışa sunuldu. Kermes 3 gün boyunca ziyarete açık olacak.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?