5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakanları taşıyan uçak, Kars'a inemedi

Sarıkamış'ın Allahuekber Dağı'ndaki şehitler için düzenlenen; 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' adlı programa katılmak üzere Kars'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i taşıyan uçak, Kars Havaalanı pistindeki buzlanma nedeniyle zorunlu olarak Erzurum'a iniş yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açıklanan ancak, Diyarbakır'da meydana gelen hain saldırı nedeniyle programını değiştirmesi nedeniyle 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' adlı Allahuekkber Dağı'ndaki 'şehitleri anma programına' katılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, zorunlu olarak Erzurum'a geldi.

Söz konusu programa katılmak üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Kars seferini yapan tarifeli uçağı, Kars Havaalanı'nın pistindeki buzlanma nedeniyle uçak trafiğine kapatıldı.

Bu nedenle de Bakan Günay ve Çelik'i taşıyan uçak Erzurum'a iniş yaptı. Erzurum Havaalanı'na gelen Bakan Günay ve Çelik, burada bir süre dinlendi. Ayrıca yolcularla da sohbet eden bakanlar, Kars Havaalanı'nın pistindeki buzlanma nedeniyle kapalı olduğunu ve uçağın Erzurum'a yönlendirildiğini kaydetti.

Bakan Günay ve Çelik, Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Allahuekber Dağı'nda düzenlenen 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' adlı programa katılmak üzere karayolu ile haraket etti.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 17:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?