5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Fırınlarda bile sobayla ısınıyorlar

Kars'ta etkisini sürdüren soğuk hava fırıncıları da olumsuz yönde etkiledi. En sıcak mekanlar olarak bilinen fırınlara sobalar kuruldu.

Kent merkezinde dün etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından hissedilen soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. En sıcak mekanlar olarak bilinen fırınlarda bile sobalar kuruldu. Bir çok fırının suyu dondu. Bidonlarla taşınan sular donmasın diye sıcak ortamda bekletiliyor.

Atatürk Caddesi üzerindeki Kaçkar Un Mamülleri fırınında da soba kuruldu. İşyeri sahibi Ahmet Taş, "Hiç fırında soba olur mu demeyin bakın biz soba kurduk. Çünkü havalar çok soğuk. Hem işçilerimiz üşüyor, hem de un ve mayalar soğuktan zarar görüyor. Hem fırında ekmek pişirmek için yakıt kullanıyoruz, hem de sobada günde iki torba kömür yakıyoruz" dedi.

KAPALI KÖY YOLLARI FIRINCILARA ZARAR ETTİRDİ

Kars yağışı ve tipi nedeniyle köy yollarının kapanmasının işlerini olumsuz yönde etkilediği de ifade eden Taş, "Kent merkezinde bile vatandaşlar dışarı çıkamadılar. Buna bir de kapalı köy yolları eklenince işlerimizi kesildi. Köylü gelmeyince iş olmuyor. Karslı esnafın bütün umudu köylü onların da yolları kapalı" diye konuştu.

EKMEKLER ELDE KALDI

Taş ayrıca, günlerdir zarar ettiklerini ve çalıştırdıkları 5 işçinin bile parasını ödeyemez duruma geldiklerini kaydederek, "Şu anda ekmek satışlarımız 800 civarında düştü. Gece saatlerine kadar ekmek çıkarıyorduk ama bu kar ve tipi yüzünden akşam saatlerinde işyerimizi kapatıyoruz. Bir çok ekmek de elimizde kaldı." şeklinde konuştu.

Fırıncı Ahmet Taş, tipi ve soğuk nedeniyle benzinli araçların bile donduğunu belirterek, branda yöntemini uygulamadıklarında araçlarını donmaktan kurtaramadıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada bazı işyeri sahipleri de günün kar temizleme yorgunluğunu buz tutan camların arkasında uyuyarak atmaya çalıştılar.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?