5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Evlerin camları bile buz tuttu

Kars'ta soğuk hava nedeniyle evlerin camları 3 santimetre kalınlığında buz tuttu. Ev sahipleri buzları bıçaklarla bile güçlükle kazıdılar.

Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Kars'ta evlerin camları buzla kaplandı. 3 bin civarında abonenin suyunun da donmasıyla zor anlar yaşayan ev sahipleri yapacaklarını şaşırdıklarını söylediler. Bir yandan su taşıyan, diğer yandan da ısınmak için çözümler arayan vatandaşlar evlerinin camlarındaki 3 santimetrelik buzları bıçaklarla kazımaya çalıştılar. Atatürk Caddesi üzerindeki tarihi bir evde oturan Muhlis Sefertaş, isimli vatandaş da bıçakla buz tutan camları kazıdı. Camların çerçevelerini bile buz tuttuğu için açamayan ve Sefertaş, kazıdığı buzları daha sonra leğenle dışarı döktü.

Sefertaş konuşmasında şunları söyledi: "Kömürümüz yok, havalar çok soğuk, sularımız dondu. Halimiz berbat. Suyumuzu dışarıdan taşıyoruz. Temizlik bile yapamıyoruz. Pencerelerimiz buzdan açılmıyor bile. Bu soğuklarda ne yapacağız biz? Her taraf buz tutmuş. Soba yakıyoruz ama ısınamıyoruz. Halimizi büyüklerimiz görsün".

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür aybirdi IP: 88.231.63.xxx Tarih : 2.02.2008 21:46:24

Kars'ta yaşayan vatandaşlarımıza soğuk havayla mücadele edebilmeleri ve soğuk nedeniyle şehirden göçmemeleri için mutlaka bir teşvik ödenmesi gerekir.