6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kars'ta gençliğin sorunları ele alındı

Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Sezai Yazıcı ve çok sayıda genç katıldı. 

Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Sezai Yazıcı, hedeflenen amaçları içine katarak yoğurabilecekleri tüzükle Kars gençliğinin sorunlarının dikkate alınmasının çok önemli bir öncelik olduğunu düşündüğünü ve Kars gençliğinin sorunlarına yönelik muhtelif kesimler için geliştirilebilecek bir anket çalışması yapılacağını sözlerine ekledi. 

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da konuşmasında, Kent Konseyi'nin örgütlenmesinde ilk adımı gençlere verdiklerini ifade ederek, Gençlik komisyonunun ardından, kadınlar konseyi, özürlüler konseyi ve iş konseylerinin oluşmasını da sağlayacaklarını belirtti. Alibeyoğlu, "Daha tabandan gelen, birilerine güdümlü olmayan demokrasi anlayışını geliştirmek adına önceliği gençlik toplantısına verdik. Diğer komisyonların da bu tür toplantılarının ardından büyük kent konseyini oluşturacağız. Kent Konseyi içinde yer almak isteyen insanlar, daha dinamizm kazandırmak, insanlarla beraber her şeyi tartışmak, kentin bütün değerlerinin bir araya gelmesini sağlayacak olanlarla olacaktır. Bu ülke bizim, bu kent bizim el ele vermek durumundayız. Gençlik bugün değerlerini yitiriyor. Ballyciler, kapkaççılar, çeteler, mafya yoksulluk kuşatıyor bizi, yoksullukla gelen cehalet sefaleti getiriyor. Kitap okuyamıyoruz, gazete okuyamıyoruz artık internet bağımlısı olduk. Madde bağımlılığı, internet bağımlılığı bütün bunlar insanları bireyselleştiren ve toplumdan uzaklaştıran, bencilleştiren olgular oluyor".şeklinde konuştu. 

"Bizim kültürümüzle, değerlerimizle beraber ayakta kalmamız lazım" diyen Alibeyoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu belediye başkanına bağlı güdümlü bir demokrasi olmasın. Güdümlü bir Kent Konseyi olmasın. Bunu hayata geçirmemiz lazım. Buna sizlerin sahip çıkması gerek. Bütün yöneticileri de bu sürece katmanız gerek. Burada seçilecek olan gençler birikimli ve yönlendirici olmalı ve buradaki dinamikleri tetikleyebilmelidirler. Bu kentten olmayan insanlar maalesef Kars'ın bu geri kalmışlığının en büyük sebebinin yine Karslılar olduğunu çünkü seçim dönemlerinde bir duygusallığa, anlaşılmadık bir duygusallığa kapılıp etnik yapısı, kendi aynı etnik yapısındansa o seçilecekle sorunların çözüleceği inancına kapılıyorlar. Ondan sonra da 5 yıl boyunca ağlama kültürü hakim oluyor. Hep haykırıyoruz ve hep ağlıyoruz. Onun için buna başından müdahale etmek ve kaynağını başından çözmek gerek".
Toplantıda söz alan gençler de sorunlarını anlattılar.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 12:06:18
Güncelleme :15 Ocak 2007 Pazartesi 12:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çevikol IP: 85.107.61.xxx Tarih : 15.01.2007 14:33:25
tekk kelimeyle hellal olsun yani başka birşey diyemiyorum