2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

"Akbil"e ilgi yeterli değil

Malatya Belediye otobüslerinde uygulanmaya başlanan ve akıllı bilet olarak bilinen Akbil yeterince tanıtılmadığından vatandaş ilk günler fazla rağbet etmedi.

Malatya Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) tarafından 14 Nisan 2006'da uygulamaya başlatılan Akbil, 4 günde 2 bin 500 kez kullanıldı. Özellikle üniversite hattında öğrencilerin Akbil'i yaygın olarak kullanmaya başladığı, diğer hatlardaysa yeterince tanıtım yapılmadığından ve hala biletlerin geçerli olmasından dolayı vatandaşın 4 günde Akbil'e fazla rağbet etmediği gözlendi.

Malatya Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) Genel Müdürü Gökhan Tuncel, ''Akbil, alternatifli bir tarifeyle vatandaşın ulaşım harcamalarını daha aza indirecektir. Toplu ulaşım araçlarını kullanan her vatandaş, kendi durumuna uygun olan tarifeyle hizmet alabilecektir'' dedi. Akbil için 1 aylık abonman ücretinin sivil 35 YTL, öğrenci için ise 25 YTL olduğunu söyleyen Tuncel, 15 günlük, haftalık ve günlük abonmanlık da yapılabilen uygulamaya ilgili ayrıntılı bilginin Malatya Belediye binası önünde kurulan Akbil Danışma Merkezi'nden öğrenilebileceğini kaydetti. Belediye otobüslerinde, Akbil'in yanı sıra Şubat 2007'ye kadar biletlerin geçerli olacağı açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz ORMAN IP: 88.233.211.xxx Tarih : 30.05.2006 00:56:46
Halka tabi ki tanıtılmalı ve de kesinlikle herkes tarafından tutulacağı bilinmeli.Tabiki belediyeye de farklı ve de daha güzel uygulamalara devam etmek düşüyor.Akbil kullanımını özendirmesi gerek.Mesela Aktarma için 30 dakika kesşnlikle az bir zaman; bu arttırılmamlı, hem de hemen.daha da önemlisi MOTAŞ bir inetrnet sitesi kurmalı, akbili yeterince orda anlatmalı.Bu sayfada bir iletişim linki muhakkak bulunmalı.Bunlar şu anda aklıma gelenler ve de belediye ile Motaş'ın acilen yapması gerekenlerden.Malatya en iyileri hakediyor sonuçta.Ne yapılsa az.