4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl genel meclisinde '112' sitemi

Malatya İl Genel Meclisi'nin 2 üyesinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yaralandığı trafik kazasında 112 ambulansının kaza yerine geç ulaştığı iddia edildi.

İl Genel Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısı bitiminden sonra bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, "Malatya'dan Darende ilçesine minibüsle giden ve içinde İl Genel Meclisi Üyelerimiz Tacettin Ateş ve İzzet Kalaycık'ın bulunduğu minibüs, Kozluca ve Darıca Köyleri arasında buzlanma sebebiyle devrilmiş. Kazada 2 üyemiz dahil 6 kişi yaralanmış. Çağrılan112 ambulansı 2.5 saat sonra gelmiş. Kozluca, Darende ve Akçadağ'da 112 ekipleri var. Bu konuda açık bir ihmal var" iddiasında bulundu.

Diğer yandan, Doğanşehir İlçesi İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Sarı da Sürgü beldesinde ambulansta bir şoför olduğunu ve onun da yetersiz kaldığını iddia etti. Sarı, şehirlerarası yollarında sürekli kaza olduğu belirtilen Erkenek beldesinde de kesinlikle 112 bulunması gerektiğini vurguladı.

Arguvan İlçe Meclis Üyesi Mustafa Mengüç de ilçedeki 112 'ye şoför kadrosu verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu arada İl Genel Meclisi üyeleri, Beydağı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Tacettin Ateş'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. İzzet Kalaycık'ın ise tedavi gördükten sonra taburcu edildiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?