4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yeni bir Malatya için ilk adım atıldı

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Malatya'da başlattıklarını, proje ile 15 bin konut yaptıracaklarını söyledi.

Akın, şehrin güneyinde başlatılacak olan ve 9 mahalleyi kapsayan kentsel Dönüşüm Projesi'ni Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde Beydağı Mahallesi’nin temsilcilerine anlattı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin anlatılması için böyle bir toplantı tertiplediklerini kaydettiler.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 9 ilde başlayan yada başlatılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin en büyüğünün 15 bin konut kapasitesi ile Malatya'da başlatılacağını söyledi. Şehrin güneyindeki Beydağı'nın eteğindeki 9 mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi ile şehrin bu noktasında bir tek gecekondu kalmayacağını ifade eden Akın, "Bu bölgede imar dışı yapılanmadan dolayı alt yapı hizmetleri gerektiği gibi verilmemiştir. Bazı sokaklarda belediye otobüsleri bile girememektedir. Çocukların oynayacağı park alanları olmadığı gibi bu bölgemizde sağlık ocağı ve okul bulunmamaktadır. Bu bölgede oturanların yaşamı, inanın daha iyi yaşam sürmek için geldikleri köyden daha iyi değildir. Kentsel Dönüşüm Projesi ile bu bölgemize sosyal ve kültürel her türlü alt yapı hizmetleri verilecektir. Bu bölgemizde ayrıca ticaret alanı da oluşturulacaktır" dedi.

Bölgedeki vatandaşların asla mağdur edilmeyeceğini söyleyen Akın, "Tapusu olmayanlara yaptıkları evin bedeli Bayındırlık birim fiyatlarına göre ödenecektir. Tapusu olmayanların gecekondu değeri, sosyal konutun değerinden azsa, aradaki fark 15 yıl vade ile taksitlendirilecek. Kiradan da az bir bedelle taksit alınacak" diye konuştu.

Malatya'nın güney bölgesini gecekondudan tamamen arındıracaklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabını şehrin kuzeyindeki Melekbaba ve Taştepe bölgesinde başlatacağız. Daha sonra ise projeyi Karakavak ve Cevat Paşa mahallelerinde sürdüreceğiz" şeklinde bilgi verdi.

Akın, Kernek Gölü'nü büyüteceklerini belirterek, burada Beydağı'nın zirvesine çıkmak için teleferik sistemi kuracaklarını da kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?