2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Acılı babanın feryadı

Malatya'da maganda kurşunu sonucu 6 ay önce hayatını kaybeden ve katil zanlısı 5 gün önce yakalanarak tutuklanan üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın acılı babası Hasan Kartal, "Kızımın olmadığı bayram bize zindan" dedi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ne bağlı Adagören Köyü'nde 28 Ağustos 2005 tarihinde meydana gelen olayda, eczacı Fezan-Zeki Özyavuz çiftinin avukat kızları Senem Özyavuz'un kına gecesine katılan Malatyaspor eski futbolcusu ve işadamı Hasan Kartal'ın kızı Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Begüm Kartal, kına gecesinde başına isabet eden bir kurşunla vurularak hayatını kaybetmişti.

Jandarma tarafından sürdürülen soruşturma sonucu Osman U. (21) Begüm Kartal cinayeti zanlısı olarak, Mehmet D. ise Osman U. (21) ile suç delillerini saklamak iddiasıyla 5 Ocak günü yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Katil zanlısı Osman U.'nun kına gecesindeki gelin adayı Senem Özyavuz'a karşı olan duygusal ilişkisi nedeniyle bir başkasıyla evlenmesini kabullenemeyerek düğün evine tabancayla ateş açtığı, asıl hedefinin gelin adayı Senem Özyavuz olduğu, ancak kurşunun Begüm Kartal'a isabet ettiği iddia ediliyor.

Bugün Kurban Bayramı münasebetiyle Şehir Mezarlığı'na giderek kızının mezarını ziyaret eden baba Hasan Kartal, "Bizi imha ettiler. Bizim ciğerimizi söktüler. Allah da inşallah onları bu hale getirir. Annesi kendisini evde odaya kapatmış, 'Çocuğum olmadan bayramı geçiremem' diyor. Çocuğum burada, ben ortadayım, nasıl olacak? inşallah Allah'larından bulurlar. Yargı süreci başladı, devletime güveniyorum. Kanunlara, yargıya güveniyorum. Bunlar gerekli cezayı görecekler, ama asıl cezayı Allah tarafından görecekler. Allah'a bunun hesabını nasıl verecekler? Eğer bunlarda Allah korkusu varsa, bu vicdan azabıyla bunların yaşayamaması lazım. Bunlar benim çocuğumu ne tanırlar, ne de ederler. Benim çocuğumla ne alakaları varmış, bunların? Başka hesapları varsa gidip hesaplarını görselerdi. Bu vicdanla bunlar nasıl yaşayacaklar, çok merak ediyorum" diye konuştu.

Acılı baba Kartal, bayramları her zaman kızı Begüm ile birlikte geçirdiklerini belirterek, "Her bayram Begüm ile beraberdik. Ya o Malatya'ya gelirdi, ya biz İstanbul'a giderdik. Her anımız beraberdi. Herkesin evladı var, ama kızımız bizim tek çocuğumuzdu. Kızımız olmadığı için bayram bize zindan oldu. Tek evladımızı, bir hiç uğruna kaybetmenin acısını unutmayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 16:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?