2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Alt geçitler açılıyor

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, inşaatları tamamlanmak üzere olan 2 alt geçidi Kurban Bayramı sonrasında hizmete açacaklarının müjdesini verdi. Başkan Akın, bazı kavşaklara da alt geçit planladıklarını söyledi.

Malatya Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Belediye Başkanı Akın, yapım çalışmaları son aşamaya gelen Ofis Kavşağı ve Sıtmapınarı araç alt geçitlerinin, kent ulaşımının rahatlatılması için mutlaka gerekli olduğunu bildirdi ve bayramdan sonra bu geçitlerin açılacağını ifade etti.

Akın, "Malatya'da bugüne kadar Ankara-Elazığ, yani doğu-batı yönünde bir gelişme olduğunu" belirterek, "Çağdaş şehirleşme, coğrafyanın her tarafına yayılmak ve buralardaki alt şehirler teşekkül ettirmek suretiyle olmak zorundadır. Bu nedenle, kentin güney-kuzey yönünde gelişmesi gerekiyor. Beydağı'ndaki TOKİ Konutları, Yeşiltepe'deki toplu konutlar, bu yönde atılmış adımlardır. Buralara ulaşım için alt geçitler gerekliydi. Güney-kuzey yönünde ulaşımın rahatlatılması gerekiyordu, 2 alt geçitle bu amaçlanmıştır. Bu doğrultuda birkaç alt geçit projemiz daha var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 15:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?