2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çevre Günü toplantısı

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle basın toplantısı düzenledi. 

Yerel Gündem 21 toplantı salonundaki basın toplantısında, Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Keriman Başıbüyük, günümüzde tüketici haklarının 8 evrensel temelde tanımlandığını bildirdi. Bu haklardan bir tanesinin sağlık koşullarına uygun, fiziksel çevrede yaşama, çevresel tehlikelerden korunma, günümüz ve gelecek nesiller için doğanın korunmasını talep etme hakkı olduğunu ifade eden Keriman Başıbüyük, "Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacı insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır, bunu sağlayacak olan da insanın kendisidir.

 Çünkü çevreye zarar veren de, çevreyi koruyan ve geliştiren de insandır" dedi. Ülkede bugün ortaya çıkan sorunların ana nedenlerden birisinin bilgi edinme ve bilinçlenmede konusundaki eksiklikler olduğunu aktaran Başıbüyük, çevre bilincine sahip olamayan bir toplumun yaşadığı dünyayı, kendisinden sonra başkalarının kullanacağını idrak edemeyeceğini söyledi. Yerel Gündem 21 Tüketici Haklar Çalışma Grubu olarak hedeflerinin tüketim bilincini topluma kazandırmak, ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, çevre sorunlarına karşı duyarlı ve bilinçli bir insan modeli oluşturmak olduğunu kaydeden Başıbüyük, kirletilen çevrenin bozulan insan sağlığı anlamına geldiğine dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 20:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?