2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Emlakçılar fiyatlardan yakınıyor

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, geçen yıl emlak fiyatlarının enflasyonun çok çok üzerinde artış gösterdiğini söyledi.

Geçen yıl, bir önceki yıla göre emlak fiyatlarının yüzde 40 civarında arttığını bildiren Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, "Bunun da sebebi, bankalarda emlak kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle, vatandaşların emlak, özellikle ev alımına akın etmeleridir" dedi. Bankalarda ev kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle vatandaşların ev alımına akın etmesinden dolayı fiyatların bu yıl da artmasının beklendiğini söyleyen Özgül, emlakçılık mesleğiyle ilgili bu yıl ciddi çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Artık bir kasa, bir masası olanların emlakçılık yapamayacağını bildiren Özgül, "Bu mesleği yapanlar, emlakçılıktaki standardı uygulamak zorundalar. Ayrıca odamıza kayıtlı olmaları gerekiyor" dedi.

Oda olarak kurslar düzenlediklerini ve düzenlemeyi sürdürdüklerini ifade eden Özgül, "Emlakçılık belgesi olmayan ve bürosu standartlara uymayanlar, bu mesleği yapamayacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 14:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?