2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Fırınlara şafak operasyonu

Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, somun ekmek fırınlarına sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda ekmek gramajlarını ölçtü.

Zabıta ekipleri bugün saat 05.00'te oluşturduğu ekiplerle somun ekmek fırınlarını tek tek gezerek, ekmek gramajlarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Denetimlerde ekmekleri 2'şer tartarak 400 gram olup olmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunan bir fırında çok sayıda ekmekte gramaj eksikliği buldu.

Ekmek gramajı tam olan fırın işletmecilerine ise teşekkür eden zabıta ekipleri, Karakavak Mahallesi Ankara Caddesi'ndeki bir fırına gitti. Fırın işletmecisi, zabıta ekiplerini kapı yerine vitrin camından içeri aldı. Fırının ruhsat olmadığı için kapısının mühürlendiğini söyleyen işletmeci, müşteri kaybını önlemek için dükkanı açtığını söyledi. Ekipler, hamur yapılan kazanın çevresinde sigara külüne rastladı. Ekipler, ruhsatsız olduğu halde yeniden açılan fırın için işlem yaparak zabıt tuttu.

Öte yandan, tartılan 2'şer ekmeklerin 400 gram olması gerekirken, 380-370-360 gram ekmek üreten fırınlardaki eksik gramajlı ekmeklere de el konularak fırıncı sahipleri hakkında zabıtlar tutuldu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 17:24:36
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 13:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?