2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Geciktiği her gün için 500YTL

Malatya'da hizmete açılması geciken iki alt geçit nedeniyle müteahhit firmanın, geciken her geçen gün için belediyeye günde bin 500 YTL tazminat ödeyeceği bildirildi.

Sıtmapınarı ve Ofis kavşaklarında yapımına 25 Ağustos 2005 tarihinde başlanan ve 90 günde tamamlanması planlanan 2 alt geçit, planlanan sürenin 2 ay aşılmasına rağmen henüz hizmete girmedi. Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bazı esnaf, 25 Kasım'da tamamlanması gereken alt geçitler için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararda, müteahhide tanınan yasal sürenin 23 Aralık'a uzatıldığı, bu tarihten itibaren inşaatı bitirmeyen müteahhidin, her gün için tazminat ödeyeceği belirtilmişti. Bu tazminat miktarının günlük 1.425,5 YTL olduğu bildirildi.

Belediye yetkilileri, Sıtmapınarı'ndaki alt geçit için prekast duvar döşeme çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Yetkililer, Kız Meslek Lisesi kavşağında bu çalışmalara başlandığını, işin muhtemelen bu ay sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Yetkililer, alt geçidin asfalt işinin mevsim koşulları nedeniyle bugünlerde yapılamadığını, asfalt yapılabilmesi halinde Sıtmapınarı kavşağının hemen açılabileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 11:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?