2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Güvercin itlafı gerginliği

Malatya'da evinde beslediği güvercinlerini Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim etmeyen vatandaş ile güvercinlerin yerini söyleyen muhtar arasında kavga çıktı.

Muhtar ve yakınları ile güvercin sahibi arasında çıkan kavga sonrasında polis ekipleri olay yerine gelince, güvercinler alınarak itlaf edildi. Malatya'nın Kale İlçesi'nin Bent Köyü'nde tespit edilen kuş gribi virüsünden sonra, Malatya merkezdeki 2 ile Yazıhan İlçesi'nden gönderilen 1 tavuk numunesinde de kuş gribi virüsü saptanması nedeniyle Malatya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, merkezde tavuk ve kanatlı hayvan itlaflarına başladı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Melekbaba Mahallesi'nde evleri tek tek dolaşıp tavukları ve kanatlı hayvanları toplayarak, araçlarının arkasındaki gazlı tankerin içerisinde itlaf etti. Bu arada, mahalle muhtarı Bekir Gülek, görevlilerden Ahmet Poyraz adlı vatandaşın evindeki güvercinlerin de alınmasını istedi. Ahmet Poyraz ise güvercinlerini vermeyeceğini söyleyerek, muhtara tepki gösterdi. Sert tartışmalardan sonra muhtar ve yakınları ile Ahmet Poyraz arasında kavga çıktı. Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin de araya girmesiyle kavga, fazla büyümeden engellendi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Poyraz'ı gözaltına alarak güvercinleri verme konusunda ikna etti. Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, güvercinleri alarak itlaf tankerine attı. Muhtar Bekir Gülek'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine Ahmet Poyraz, serbest bırakıldı.


Bu arada, Yazıhan İlçesi Karaca Köyü'nde, tavukların ölmesi üzerine, ölen tavuklardan alınan numuneler Elazığ Veteriner Fakültesi'ne gönderildi. Yapılan incelemede, tavuklarda kuş gribi tespit edildi. Bunun üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından köy karantina altına alındı. Kuş gribinden ölen tavukların sahipleri H.İ. (76), S.İ. (75) ve V.İ. (22), kuş gribi şüphesiyle Devlet Hastanesi İntaniye Kliniği'nde tedavi altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?