2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Haydi Kızlar Okula Kampanyası'

Malatya'da "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çalışmaları kapsamında 5 kardeş daha okula kazandırıldı.

Merkez Tecde Mahallesi Kayalık mevkiindeki Mustafa Avni Cüre İlköğretim Okulu'na kaydı olan Ercan (15), Gülcan (13), Gülten (12), Erkan (9) ve Şenay (8) Karaca isimli kardeşlerin, ailesinin ekonomik sıkıntılardan dolayı okula gönderilmediği tespit edildi. Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nda görev alan yetkililer, kardeşleri evlerinden alarak kayıtlarının yapılması için Akçadağ YİBO'ya götürdü. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şule Bozkurt ve Milli Eğitim Şube Müdürü Memduh Büyükkaya çocuklarla yakında ilgilendi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve Haydi Kızlar Okula Kampanyası Koordinatörü Şule Bozkurt, ailenin ekonomik durumunun iyi olmadığını tespit ettiklerini belirtip, çocukların babasının vefat ettiğini öğrendiklerini söyledi. Bozkurt, "Anneleri ise başka bir kişiyle evlenmiş. Bunun üzerine çocuklar, Karakavak Mahallesi'ndeki ablalarının evinde kalmaya başlamış. Ancak ablalarının ekonomik durumu iyi olmadığı için, çocukları okula göndermemişler. Biz de bunun üzerine çocukları, Akçadağ YİBO'ya kaydettirdik" dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Bozrkurt, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde bugüne kadar Malatya'da 120 çocuğun okula kavuşturulduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 18:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?