2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Her isteyen emlakçılık yapamayacak

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, Emlak Müşavirliği yasa taslağının geçmesi durumunda bundan sonra her isteyenin emlakçılık yapamayacağını ve emlakçıların önce üniversite bitirip sonrada lisans almaları gerekeceğini söyledi. 

Malatya Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ali Özgül, yönetim kurulu üyeleriyle odada düzenlenen basın toplantısında meslekleriyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Özgül, "Emlak sektörünü AB standardına kavuşturmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakanlık tarafından hazırlanan emlak müşavirliği yasa taslağında, emlakçılara üniversite mezunu olma ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek sınava girerek lisans alma zorunluluğu getirilmesi öngörülüyor" dedi. 

Yasa taslağına göre, üniversiteden mezun olanların 6 ay kursta 6 ayda herhangi bir emlakçıda olmak üzere toplam 1 yıl zorunlu staj 
yapması gerekeceğini, stajını tamamlayanların da ÖSYM tarafından yapılacak sınava girerek başarılı olmaları durumunda Emlakçı Lisansı alabileceklerini anlatan Özgül, mevcut emlakçılarda üniversite mezunu olma şartının aranmayacağını, ancak sektöre yeni gireceklerden lisans isteneceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 15:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?