7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İnsan hakları kuruluna ilginç şikayetler

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'na ilginç konuları kapsayan şikayetler duyanları şaşırtıyor.
Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında toplanarak, Aralık 2006 döneminde yapılan faaliyetleri ve gelen şikayetleri görüştü. Toplantıda verilen bilgide, İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunan Akçadağ İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde oturan İ.S. adlı vatandaş, buradaki Malatya Belediyesi'ne ait taş kırma ocağından çıkan tozların ağaçlarına ve tarlasındaki mahsullere zarar verdiğini, belediye aleyhine mahkemede açtığı davayı kazandığını ancak, ocaktaki çalışmaların halen devam ettiğini belirttiği kaydedildi. Şikayetle ilgili olarak, Malatya Belediyesi'nden bilgi istendi. 

İl İnsan Hakları Kurulu'na dilekçe ile şikayette bulunan M.A. adlı vatandaş ise, Malatya Belediyesi'ne ait otobüslerin egzozlarından çıkan gazların duraklarda bekleyen vatandaşların sağlığına zarar verdiğini, egzoz borularının otobüslerin üst kısımlarından verilerek gazın yukarıda dağılmasının daha uygun olacağını belirttiği kaydedildi. Bu dilekçenin de Malatya Belediyesi'ne gönderilerek bilgi istendiği belirtildi. 

İnsan Hakları Kurulu Karakol Nezarethane Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda karakol ve nezarethanelerin standartların üzerinde olduğu şeklinde rapor tanzim edildiği aktarıldı. Malatya'da yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmenliği hükümlerine aykırı bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.
Öte yandan, cadde ve sokaklardaki İnsan Hakları Kurulu'na ait dilek ve şikayet kutularında aralık ayında 2 tane dilekçe çıktığı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 16:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?