6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İsmet İnönü memleketinde anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün silah arkadaşı İsmet İnönü, vefatının 34. yıldönümünde memleketi Malatya'da törenle anıldı.

Eski Malatya milletvekili olan İsmet İnönü için İnönü Kapalı Çarşı üzerinde bulunan İsmet İnönü heykeli önünde saat 10.00'da başlayan törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, daire müdürleri, askeri ve mülki erkan, bazı sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Buradaki tören sırasında geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Özel harekat timleri, civar binalarının terasında yer alarak güvenliği kontrol etti.

Heykel önündeki törene katılanlar, daha sonra Özel İdare Müdürlüğü Salonu'na geçerek buradaki konferansı izledi. 2. Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Erdal Dodurga, "İsmet İnönü'nün Askeri Kişiliği" adlı konferansında İnönü'nün başarılarını anlattı. "İsmet İnönü, milli mücadelenin başarılı olmasında önemli rol oynadı" diyen Kurmay Albay Erdal Dodurga, "O dönemdeki harplerin hemen hemen hepsinde görev almış ve başarılı olmuştur. Bundan dolayı da 11 nişan madalyası ile ödüllendirilmiştir" şeklinde konuştu.

Törende daha sonra Cumhuriyet Lisesi tarih öğretmeni Erkan Erdoğan da, "İsmet İnönü'nün Hayatı ve Kişiliği" konulu bir konferans verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?