7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Malatya'da suç makinesi gibi örgüt

Malatya'da düzenlenen “Kilit” operasyonunda, tarihi eser kaçakçılığından otomobil hırsızlığına, evrakta sahtecilikten tarihi eser ticaretine kadar bir çok suça karıştığı belirtilen örgüt üyesi 19 kişi yakalandı.


Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen “Kilit” operasyonu kapsamında çok sayıda tarihi eser, sahte araç plakası, polis kimlikleri, araç ruhsatları ve detektörler ele geçirildi.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Malatya, İstanbul, Ankara ve Muğla'da yapılan eşzamanlı operasyonlarda çok sayıda Hitit, Roma, Bizans, Osmanlı, Orta Çağ ve Tunç Çağı'na ait tarihi eserler ele geçirildi.

“Kilit 1” ve Kilit 2” adı verilen operasyonda yakalanan T.K, H.D, A.Ş, Ö.A.K, T.M, A.R.Y, Y.Ö, S.Ö, H.Ş, C.A, Ö.E, B.U, C.Y, A.D, D.G, S.K, R.A, A.Ç ve H.Y, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Suç örgütünün kullandığı çalıntı lüks model 9 otomobilin Malatya ve Kahramanmaraş'ta ele geçirildiği bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 12:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUleyman ( Haci) ERBAS IP: 194.82.122.xxx Tarih : 18.01.2007 13:58:16
Ben Londra dan Suleyman ERBAS, Degerli meslektaslarimin vilayetimde gostermis oldugu bu zor icratin dan dolayi tum polis arkadarlarima saygilarima Sunarim.Sizlerle gurur duymaktayim. Basarinizin devamini temenimdir, Bravoo Saygilarimla.