2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mayatyaspor tekrar istedi

Malatyaspor Kulübü, Turkcell Süper Ligi'nin 33. haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Denizlispor ve 34. haftasında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçlarının incelenmesi için Futbol Federasyonu'na başvurdu. Malatyaspor yönetimi, bahse konu 33. hafta maçının 'şike' yönünden incelenmesini isterken, 34. hafta maçının tehir edilmesi gerektiği iddiasında bulundu. 

Malatyaspor Yönetim Kurulu üyesi Ali Cengiz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Henüz lig devam ederken, Denizlispor Başkanı Ali İpek bir anda ortaya çıkıp şaibelerden bahsetti, 'Havada uçuşan para çantalarından' bahsetti. Sayın İpek'in takımı Denizlispor, Çaykur Rizespor deplasmanında 2-1 kazanırken, Rize takımının bir oyuncusu kendi takımının attığı gole sevinmek şöyle dursun, ellerini başının arasına alıp adeta üzüldü. Bu durum yayıncı kuruluşun yaptığı çekimle kamuoyunun gündemine taşındı, herkes neyin ne olduğunu tüm çıplaklığıyla gördü. Haktan hukuktan, adaletten, doğruluktan bahseden Sayın İpek'in takımı Denizlispor, ligin son haftası Fenerbahçe ile dünya futbol tarihine geçecek bir maç oynadı. Hatırlanacağı üzere Malatyaspor Kulübü, olacakları önceden duymuş, sahaya yabancı madde atılarak oyunun geciktirileceğini öğrenmiş ve Futbol Federasyonu'na başvurup gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. Biz Denizlispor'un sayın başkanı gibi 'Lig bitsin, konuşalım' demedik. Bildiğimiz, duyduğumuz şeyi o anda kamuoyuna duyurduk. Malatyaspor'un tespitinin doğruluğu malum maç sırasında kanıtlandı. Denizli taraftarları sahayı konfeti yağmuruna tutup karşılaşmanın gecikmesine neden oldu. Denizlispor-Fenerbahçe maçı normal bitmesi gereken süreden 20 dakika geç bitti" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) eleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz, "Futbolda adaletten bahsediyoruz, hangi adalet? Adalet olsa, maçlar aynı saatte biterdi. Adalet olsa Futbol Federasyonu gerekli önlemleri alır veya aldırır, karşılaşmaların aynı saatte başlamasını ve bitmesini sağlardı. Statlara yabancı madde alınması yasak olmasına karşın, neredeyse bir kamyon konfeti içeri sokulmuş, meşalelerle yangın tehlikesine bile sebebiyet verilmiştir. Bu kadar konfeti ve meşalenin onca güvenliğin arasından stada sokulmuş olması, tam bir ibret vesikasıdır. Kamuoyunun ve TFF'nin şu noktayı çok dikkatle düşünmesini tavsiye ediyoruz. Bir Türk takımı, bir başka ülkenin takımıyla resmi bir müsabaka yapsa, sahaya böylesine yoğun biçimde konfeti yağsa, o maç diğer maçlardan değil 20, 5 dakika geç bitse, FIFA veya UEFA ne karar verirdi? O Türk takımına nasıl bir yaptırım uygulanırdı? Hepimizin tahmin edebileceği gibi, maç o an ertelenir ve sorumluları en ağır cezalara çarptırılırdı" dedi. 

Malatyaspor Kulübü olarak, Çaykur Rizespor-Denizlispor ve Denizlispor-Fenerbahçe maçlarıyla ilgili Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduklarını belirten Cengiz, "Denizlispor'un Rize'de kazandığı maçın federasyonun şikeyle ilgilenen birimince yeniden incelenmesini talep ettik; bu maçın mercek altına alınmasını istedik. Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili talepte de bulunduk. Uyarmamıza karşın, oyun alanına o kadar konfeti yağarken karşılaşmanın tatil edilmesi gerektiğini düşündüğümüzü bildirdik. Denizlispor'un bu davranışından dolayı ağır cezaya çarptırılması gerektiğinin altını çizdik. Biz Malatyaspor olarak onurlu bir mücadele sonrası küme düşmüş olmanın üzüntüsünü yaşarken, aldığımız her puanın alın terimizle hanemize yazıldığının bilinci içerisinde Süper Ligi başımız dik terk ediyoruz. İnanıyoruz ki Malatyaspor bu onurlu mücadelesinde kişilikli çizgisini sürdürecek ve hak ettiği yer olan Süper Lig'e dönecektir. A Kategorisi'nde önümüzdeki sezon misafiriz. Alnımızın teri ve onurumuzla mücadelemizi sürdürüp Süper Lig'e yeniden döneceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 15:26:23
Güncelleme :23 Mayıs 2006 Salı 18:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?